Bursa’nın Mudanya ilçesinde inşaatın hafriyat çalışmaları sırasında yaşanan heyelan sebebiyle doğalgaz hattı hasar gördü. Hasanbey Mahallesi Kesik Selvi Sokak’ta meydana gelen toprak kayması dolayısıyla Bursagaz Acil 187 ekipleri, ilçeye gelerek gaz akışını kesti.

Edinilen bilgiye göre, inşaatın istinat duvarı için yapılan çalışmalarda iş makinesinin doğalgaz borusuna zarar vermesiyle patlama yaşandı. Mahallede korku ve paniğe sebep patlama dolayısıyla iki katlı bina, zemindeki toprağın kayması sonucu çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Olay yerine gelen
Bursagaz ekipleri doğalgazı, UEDAŞ çalışanları ise elektriği kesti.

Kayma yaşanan yerin hemen üzerindeki binalarda kalanlar Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından önlem olarak evlerinden tahliye edildi. Güvenli doğalgaz arzının sağlanması için hasar gören hatları onaran ekipler, yaklaşık dört saat süren çalışma ardından bölgeye gaz arzını tekrar sağladı.

Öte yandan, olay yerine gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Söz konusu bölgede gerekli araştırma ve soruşturmayı yapacaklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Biz belediye olarak bu akşam önlemimizi aldık. Yarın da ilk iş olarak buranın daha sağlıklı konuma gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.