Bursa’nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Meyve Üreticileri Birliği’nin desteklediği meşhur bahçe enginarı üretim çalışmaları sonuç verdi. Mudanya Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ile Denetleme Kurulu Üyesi Av. İbrahim Turan’ın enginar üzerine yaptıkları çalışmalarla ücretsiz fidan dağıtımı Mudanya’ya özel enginarın tekrar üretilerek gündeme gelmesini sağladı.

'ENGİNAR ÜRETİMİ KAZANÇLI SEÇİM'

Enginarın şifalı bir ürün olduğunu ve bunun çoğu kişi tarafından gayet iyi bilindiğini belirten üretici İbrahim Turan, Mudanyalı üreticilerin tıpkı zeytin, üzüm ve incir gibi enginar üretimine de ağırlık vermelerinin kazançlı bir seçim olacağını kaydetti. Enginardan çok çeşitli yemeklerin yapıldığına dikkati çeken Turan, saplarından reçel bile yapılabildiğini söyledi.

'ALTERNATİF ÜRÜN ENGİNAR'

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ise bakımı kolay ve masrafsız olan enginarların Mudanyalı üreticiler için alternatif ürün olduğunu belirterek, “Bizler üreticilerimiz için varız. Mudanya’mızın zaman içinde arka plana atılmış kazançlı ve bereketli ürünlerinin kazanç kapısı olması için hep birlikte yapmamız gereken daha pek çok işimiz var. Bu konudaki çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” dedi.