Bursa’nın Mudanya ilçesinde 11 Ekim 1922 tarihinde imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin 93. yıldönümü, Ankara’da yaşanan terör saldırısı dolayısıyla sade bir şekilde kutlandı.

Hava muhalefeti dolayısıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi yaptı. Başkan Türkyılmaz konuşmasında, hain terör saldırısını nefret ve şiddetle kınadığını belirterek, saldırıda yaşamlarını yitiren vatandaşlar için salonda 3 dakikalık sessizlik istedi. Ankara’daki menfur terör saldırısını şiddetle kınayan Kaymakam Çiftçi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya barış yoluyla kabul ettiren ilk antlaşmaya Mudanya’nın ev sahipliği yaptığını anımsatarak, Mudanyalıların haklı bir gurur yaşadığını söyledi. Program, Sami Evkuran Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerle sona erdi.

Bu arada Mudanya’daki törenlere katılan MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu ve partililer, barış antlaşmasının imzalandığı Mudanya Mütareke Müze Evi’ni ziyaret etti. Topçu, müzedeki anı defterine, “Emperyalist güçler tarafından Büyük Türk Milleti’ne dayatılan Sevr Antlaşmasını tarihe gömen Mudanya Mütarekesi’ni saygıyla, minnetle anıyor, İsmet İnönü ve arkadaşlarını saygıyla selamlıyoruz. Var olun, Sizleri hiç unutmayacağız. Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde yazdı.

Öte yandan Mudanya Mütarekesi’nin 93. yıldönümü dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayın konuğu olarak katılacağı Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu 'Halk Arenası' adlı televizyon programı ile Mudanya Mütarekesi’nin sonuçları konulu panel iptal oldu.