Bursa’nın Mudanya ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, coşku içinde halaylar eşliğinde kutlandı.

İskele Meydanı’ndan başlayan, Halitpaşa Caddesi’ni takip ederek Mütareke Meydanı’nda noktalanan yürüyüşe, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası ile Emekli-Sen’in yanı sıra Mudanya Emek Platformu çatısı altında Eğitim-Sen, Halk Meclisi, Deniz Kültür Sanat Evi, Alevi Kültür Dernekleri ile CHP ve HDP’nin yer aldığı yaklaşık 600 kişi katıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, eşiyle birlikte hazır bulunduğu programda iktidarın politikaları eleştirildi. Mütareke Meydanı’nda katılımcılar adına konuşan Eğitim-Sen Mudanya Temsilcisi Gökmen Demirci, sermayenin, emeğin kazanımları üzerinden güçlendirildiğini ifade ederek, 1 Mayıs’ta coşkuya, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu söyledi. Demirci, rengarenk bayraklar ve halaylarla büyütmek için 1 Mayıs’ta alanları doldurduklarını kaydetti.

AK PARTİ’DEN ÇİFTETELLİ KUTLAMA

Öte yandan, AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı da Demirhane mevkiindeki dolgu alanındaki kapalı pazarın karşısında 1 Mayıs Bayramını davul zurna ile kutladı. Kutlamalara, Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya ile birlikte katılan AK Parti Bursa milletvekili adayı Zekeriya Birkan, bugüne kadar emekçilerin günü olarak kutlanan 1 Mayıs’ın, Türkiye’de ilk defa bayram olarak kutlanmasını AK Parti’nin sağladığına dikkati çekti. Yaklaşan seçim ortamı dolayısıyla bir çok siyasetçinin, “Bekara karı boşamak kolaydır” misali aynı şekilde emekçileri kandırdığını öne süren Birkan, “Onlar hep vereceğiz, yapacağız diyorlar. Oysa ki bizler verdik, yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye’deki hayat standardını yükseltiyoruz” diye konuştu. Daha sonra partililerle halay çekerek, çiftetelli oynayan partililer, seçim çalışmaları kapsamında pazar yerine ziyarette bulundu.