Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP İlçe Kadın Kolları tarafından 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kadınlar efeleriyle birlikte zeybek oynadı.
CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları’nın Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı etkinlik, Mudanya Belediyesi’nin de desteğiyle Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Zafer Yıldız ile İlçe Başkanı Selahattin Avcı ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da eşleriyle birlikte hazır bulunduğu etkinliğe, belediye meclis üyeleri ile bazı CHP’li milletvekili aday adayları da katıldı.
CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevtap Esen, Türkiye’de kadına şiddet oranının her yıl giderek arttığına vurgu yaparak, her şeye rağmen kadınlar olarak umutlarını kaybetmediklerini, barış ve sevgi dolu bir dünyada yaşamak istediklerini söyledi. Esen, kadına yönelik şiddeti 8 Mart dolayısıyla bir kez daha nefretle kınadığını belirtti.
Grup Alt Cadde müzik dinletisinin yanı sıra, şiir dinletileri, folklor gösterileri ve kadına şiddetin anlatıldığı canlandırma yer aldığı etkinlikte, CHP Mudanya İlçe Kadın Kolları üyeleri ile partililerden oluşan folklor gösterileri büyük beğeni topladı. Gösteriler katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Program sonunda davetliler, 10. Yıl Marşı’nı hep birlikte okurken, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, barışın ve kardeşliğin başkenti olan Mudanya’da, anlamlı güne imza atan kadınları tebrik etti.