Bursa’nın Mudanya ilçesi ile 1996 yılından bu yana kardeşlik ilişkisi olan Almanya’nın Ansbach şehrinden 14 kişilik heyet geldi. Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen ve belediye temsilcilerinin bulunduğu heyet, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’nin ardından Belediye Başkan Vekili Servet Usta’yı makamında ziyaret etti.

Belediye meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Vekili Usta, Mudanya ile Ansbach arasında uzun yıllardır süregelen dostluk köprüsünün, yeni diyaloglarla artarak devamını diledi. Kaymakam Juergen de ilişkilerin ilk günkü gibi karşılıklı sürmesi gerektiğine dikkat çekerek, bunun kültür, turizm ve projelerde çok önemli olduğunu söyledi.

Girit danteli ve çeşitli hediyeler verilen misafirler, daha sonra Mudanya’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Tirilye Mahallesi’ne de giden heyet, akşam yemeğinde Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın misafiri oldu. Protokol yemeğinde Türkyılmaz, Kaymakam Juergen’e çiçek takdim etti. Misafir heyet, pazartesi günü ilçeden ayrılacak.