Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, N.S.İ. Alsancak Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli Müdür Yardımcısı Mehmet Duran'ın, Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne giderek sendikal faaliyetlerde bulunduğunu ve personele mobbing uyguladığını iddia etti. Bu durumun cep telefonu görüntülerine de yansıdığını belirten Doğruyol ve hastane çalışanları, bir basın açıklamasıyla yaşanan baskıyı protesto etti.

Doğruyol, 2002 yılında iktidara geldiklerinde ülkeyi sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceklerini vaadedenlerin, kendileri gibi düşünmeyen sivil toplum kuruluşları yönetimlerini sindirme çabasına girdiğini iddia etti. Doğruyol, “Yönetimlerini ele geçiremedikleri sivil toplum kuruluşlarını ötekileştirmişler, siyasi görüşleri doğrultusunda sivil toplum kuruluşu üretme çabası içerisine girmişler ve kısmen de başarılı olmuşlardır. Mevcut hükümetin emir eri gibi sendikacılık yapanlar, kurumlarda gezerken mevcut iktidarın ve bürokratların her türlü siyasi gücünü personeller üzerinde baskı unsuru olarak kullanma çabası ve gayreti içerisinde olanlar, kendi bireysel çıkarları için her yolu mübah görenler elbet bir gün bunun hesabını vereceklerdir. Personeli üye yapma konusunda tehditte, vaatte, şantajda sınır tanımayan malum sendika yönetici ve temsilcileri kamu kurumlarında çalışma huzuru bırakmamış, memurlar arasında ayrışmay yol açmış, kendinden olmayanı ötekileştirmişlerdir. Dost düşman herkes bilsin ki Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen olarak bizim görevimiz ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Dili, dini, ırkı, rengi her ne olursa olsun, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Müslüman, Hrıstiyan, Yahudi, devletine milletine ihanet etmeyen her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır.” dedi.

Sendikal çalışmaya yetkisi olmayan bazı idarecilerin, bulundukları kurumların dışına çıkarak sendika çalışması yapma gayreti içerisine girdiklerini belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Doğruyol, “663 sayılı KHK’ye göre N.S.İ. Alsancak Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli müdür yardımcısı olan Mehmet Duran isimli şahıs, pek çok kez Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne gelerek üye çalışmasında bulunmuş, idarecilerimize sözlü olarak konu hakkında defalarca bilgi vermemize rağmen mesafe katedilememiş ve 10.04.2015 tarihinde, saat 20.45 sularında yine üye çalışması yaparken sendika işyeri temsilcimiz Cafer Ünal ile karşılaşmış, temsilcimizin yasal olmayan çalışma yaptığı konusunda kedisini uyarması esnasında görevi başındaki memur ve temsilcimize sözlü hakaret, küfür ve fiziki saldırı teşebbüsünde bulunmuş ve olay tutanak altına alınmıştır. Anayasa'nın 51. maddesi, TCK’nın 118. maddesi ve ilgili Başbakanlık genelgelerine aykırı olan bu olay güvenlik kameralarında, görüntülü ve sesli kayıtlarında bulunduğu belgelerle sabittir. Olayla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak olup gerekli yasal girişimlerde de bulunulacaktır.” diye konuştu.