Batman’da bir okulun müdür yardımcısının öğrenci velileri tarafından darp edildiği iddia edildi. Necat Nasıroğlu İlkokulu Müdür Yardımcısı ile bir grup veli arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktığı iddia edildi. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Şahin öğrenci velileri tarafından darp edildiği ileri sürüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri soruşturma başlatırken, hafif yaralanan müdür yardımcısının ise hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Batman Eğitim-Bir-Sen şube başkanı ve sendika üyesi eğitimciler, konuya ilişkin basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Sendika Şube Başkanı Mehmet Ergin, okulun önünde düzenlediği basın açıklamasında, “Öğretmenimize yapılan şiddeti kınıyoruz. Yıllardan beridir özelde öğretmenlere, genelde tüm memurlara yapılan her saldırıda gündeme gelen güvenlik zaafiyeti, bugün bir kez daha canımızın yanmasına sebep olmuştur. Her saldırıdan sonra bu son olsun temennileriyle bitirildiğimiz açıklamalarımıza rağmen, kirli eller, karanlık oyunlar, her seferinde, her yerden yara açmaya devam etmektedir. Sonuçları ağır tahribatlara neden olan şiddet ve öfkenin yerini hoşgörü, diyalog ve iletişim dilinin alması hepimizin görevidir. Her platformda bunlar dile getirilmeli, şiddetin bir yaşam biçimi olmasının önüne bir an önce geçilmelidir.” dedi.