Eskişehir’de aynı suçtan haklarında soruşturma açılan iki farklı sendika üyesi okul müdürüne verilen cezalardaki farklılık eleştirildi. İddiaya göre, aynı suçu işleyen hükümete muhalif Eğitim Sen üyesi okul müdürü görevden alınıp bir ilçeye düz öğretmen olarak görevlendirilirken, benzer suçtan dolayı hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen üyesi okulun müdürüne ise sadece yer değiştirme cezası verildi. Eğitim Sen bu duruma sert tepki gösterdi.

'Dışarıdan eğitim veren çalışanlara sigorta yaptırmadığı' gerekçesiyle Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Eğitim Sen üyesi Ferhat Taşdelen'e dört ayrı ceza verilerek, müdürlüğü görevi elinden alınıp, ilçede görevlendirildi. 'Okul kantininde sigortasız eleman çalıştırıldığı' iddiasıyla Eğitim Bir Sen üyesi Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Muzaffer Atalay hakkında ise sadece yer değiştirme cezası kararı verildiği öğrenildi.

Aynı konuda iki farklı sendika üyesi müdüre yapılan farklı muameleye tepki gösteren Eğitim Sen, okulda öğretmenlere çay yapan bayan personelin sigortasız çalıştırılması olayı ile ilgili Okul Müdürü Muzaffer Atalay hakkında soruşturma açıldığını bildirdi. Çayçı bayan personelin sigortası yapılması için öğretmenlerden para toplanmasına rağmen sigortanın yapılmadığı iddia edildi. Yapılan soruşturma sonucunda Müdür Atalay’a sadece görev yeri değiştirme cezası verildi. Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu belirtilen Okul Müdürü Atalay, Atatürk Bulvarı’ndaki Melahat Ünügür Ortaokulu'ndan alınarak, hemen yakınında Atatürk Caddesi’ndeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'na müdür olarak görevlendirildi.

Eğitim Sen açıklamasında Atalay'ın, yaptığı suç tescillenmesine rağmen hiçbir kaybı olmadığı, aksine şehrin merkezine yakın bölgedeki Fatih Sultan Mehmet Ortaokuluna görevlendirildiği kaydedildi. Daha önce aynı hatayı yapan Eğitim-Sen'li Okul Müdürü Taşdelen’in ise müdürlüğü düşürülmesi yanı sıra dört ayrı ceza verilerek Kırka ilçesinde görevlendirildiğine dikkat çekilen açıklamada, ‘sendikasına göre müdürlere ceza veriliyor’ değerlendirmesine yer verildi.

EĞİTİM SEN: BU, CEZA DEĞİL ÖDÜLDÜR

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, bu soruşturmanın karşılığı olan bir durum olmadığını belirterek, Eğitim Bir Sen üyesi Atalay'a yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi. Bildikleri kadarıyla Atalay için ilçeye gitmesinin teklif edildiğini ancak bu okula atanarak ödüllendirildiğini savunan Demir, "Eğitim Bir Sen sendikasına üye olunduğu zaman cezanın da ona göre az olduğu artık ortaya çıkmaktadır. Eğitimdeki her türlü çifte standart, saltanat bitmek zorundadır ve bitecektir." dedi. Demir, Eğitim-Sen olarak bu olayın takipçisi olacaklarını, yandaş sendikaya üye diye, birilerinin kayırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini kaydetti.