Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl okul müdürleri için başlattığı ve Danıştay’ın ‘objektif olmadığı’ gerekçesiyle iptal ettiği puanlama sistemi ile atama yöntemi bu yılda tekrarlandı. 12 Haziran’da gerçekleştirilen puanlama sistemi ile Bursa’da geçtiğimiz yıl 126 okul müdüründen 89’unu başarısız bularak görevden alan Osmangazi ilçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, kadrosu bulunan okulda başarısız sayıldı.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Gürhan Çokgezer’in adeta kendi silahıyla vurulduğunu dile getirdi. 12 Haziran itibariyle müdürlükte 4 yılını dolduranların "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutulduğunu hatırlatan Gümüş, şu bilgileri verdi: “Halen vekaleten Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Gürhan Çokgezer kadrosunun bulunduğu Yıldırım Gülhanım Karasu İlkokulu Müdürlüğü için 100 puan üzerinden 75 puan alanın başarılı olduğu değerlendirmeden geçer puan alamadı. Dolayısıyla kendi okulunda görev süresinin uzatılması ya da başka bir kurumda yeniden görevlendirilme hakkı bulunmayan Çokgezer'in müdürlük görevi üzerinden alındı. Bu durum geçen sene puan vermeyerek görevine son verdiği 89 okul müdürü tarafından sevinçle karşılandı.”

Geçen sene kıyımların şube müdürleri aracılığıyla yapıldığını hatırlatan Gümüş, şöyle devam etti: “Şimdi kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler. Geçen sene Haziran’da ilçe milli eğitim müdürü olmuştu, Ağustos’ta 89 okul müdürüne az puan vererek görevden almıştı. Bu sene ise kendisi başarısız bulundu. Geçen sene yandaş olmadıkları için müdürleri başarısız bulacaksın, şimdi de sıra sana gelecek. Bunun mensubu olduğu sendikanın başkanı, ‘10 kişiden puan alıp da 75 kişiyi geçemeyen zaten müdürlük yapmayı hak etmiyordur’ demişti. Şimdi başarısız bulunan ve okul idareciliği düşen birinin Osmangazi İlçe Milli Eğitim müdürlüğü de tartışılır hale gelmiştir. Derhal ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinden istifa etmelidir. Bir ilkokulu yönetmede bile başarısız bulunan birine Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü daha fazla emanet edilemez.”

DANIŞTAY İPTAL ETMİŞTİ

Türk Eğitim Sen tarafından, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin iptali istemiyle Danıştay’da görülen dava sonuçlanmış, ülke genelinde görevden alınan 8 bin 403 okul müdürünün görevine dönmesinin önü açılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı ise, il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, Danıştay’ın kararına uyulmasını istemişti.