Belediyede çalışan zabıta memurunun ‘müdürlük’ tartışmasında gözünden vurduğu Bursa’nın Gürsü ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yıldız’ın cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi. Aynı saldırıda yaralanan şoför Yener Şimşek’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gürsu’da 20 Mayıs’ta 15:00 sıralarında daha öncede aralarında müdürlük ataması sebebiyle gerginlik bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ile Zabıta Memuru Fevzi Bekar başkanlık makamı koridorunda tartışmaya başladı. Bekar’ın silahını çekmesi üzerine Başkan Yıldız ile koruması Yener Şimşek başkanlık makamına kaçmaya çalıştı. Ancak Bekar başkanlık makamında Yıldız ve Şimşek’in üzerine kurşun yağdırdı. Başkan Yıldız gözünden ve göğsünden yaralandı. Şimşek ise karnından vuruldu.

Yaralılar ambülansla Şevket yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yıldız hemen ameliyata alındı. Yıldız’ı hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hayati riskinin bulunduğu bilgisini verdi.

Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde uyutulan evli ve iki çocuk babası Yıldız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah vefat etti. Aynı saldırıda yaralanan Şimşek’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olayı duyan Başkan Yıldız’ın yakınları hastaneye akın etti. Bursa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hastaneye geldi.

Bu arada Başkan Cüneyt Yıldız cenazesinin yarın öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze nazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Sürecek...