Eğitim Bir Sen Eskişehir Şubesi, öğrencileri pet şişenin üzerine oturtmak ve hortumla dövmekle suçlanan Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ümit Demir’i savundu. Sendika, çocukları dövme ve şişeye oturtma iddialarını sözde paralel yapıya bağladı.

İddiaya göre, Beylikova 19 Haziran İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen olayda müdür Ümit Demir, sınıfta gürültü yaptıkları belirtilen 6'ncı sınıftaki 2 öğrenciyi, sınıfta ceza olsun diye pet su şişesinin üzerine oturtmak istedi. A.E. ile F.K. adlı öğrenciler, bağırmaya ve ağlamaya başlayınca müdür bundan vazgeçti. 13 öğrenciyi de gürültü yaptıkları gerekçesiyle hortumla sıra dayağından geçirdi. Durumu komşulardan öğrenen ailelerinden 3’nün çocuğuna polis nezaretinde darp raporu verildi. Çocuklardan birinin dişinin kırıldığı, dudağının patladığı, diğerinin gözünün morardığı, birisinin de vücudunda darp oluştuğu belirtildi. 12 öğrencinin mağdur, öğretmenlerinde tanık sıfatıyla ifadesi alındı. Savcının talimatıyla Demir, gözaltına alındı. Demir, adliyedeki sorgusu sonrası adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bakanlık olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

İki ay önce müdür olan Ümit Demir ile ilgili Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, basın açıklaması yaptı, şiddete karşı olduklarını belirtti. Dayak atmaktan hakkında soruşturma açılan müdürü savundu. Şiddet olayının vuku bulunmadığını ileri süren ve üç öğrenciye darp raporu verilen olayla ilgili müdürü savunan Karaman, "Bu olay 10 Mart 2015 günü gerçekleşmiş. 23 Marta kadar hiçbir işlem yok. Okul müdürü arkadaşımız çok kaliteli, donanımlı, beyefendi birisidir." diye konuştu.

Müdürün şiddet girişimini İmam Hatip Ortaokulu'nun açılmasından rahatsız olan çevreler ile sözde paralel yapıya bağlayan Karaman, "Bu iş ilçede İmam Hatip istemeyenler ile birlikte işbirliği içerisinde olan bir paralel yapı medyası var. Bu olayı çirkin bir şekilde kullandılar." dedi.

Karaman, uzun süredir üzeri kapatılmak istendiği iddia edilen olayı twetter üzerinden duyuran ve konuyu Eskişehir Barosu Çocuk İzleme Komisyonu'na haber veren Avukat Turgay Balaban'a da bu girişiminden dolayı tepki gösterdi.
Müdürün savcılık kararıyla polis tarafından evinden gözaltına alınmasına da sert tepki gösteren Karaman, "Arkadaşımız geçe bir suçlu, bir seri katilmiş gibi evinden alındı." dedi.

Bu arada, söz konusu olayla ilgili başta devletin kurumu olan Anadolu Ajansı başta olmak üzere ulusal basın kuruluşlarına konuyla ilgili 'lütfen yardım edin' başlıklı ihbar e-maili gönderilmiş ve olayın üzerinin 10 Mart 2015 tarihinden bu yana kapatılmaya çalışıldığı iddia edilmişti.