Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Güneydoğu’da sağlık çalışanlarının iş bıraktığı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, “Mecburi hizmeti biten bazı sağlık çalışanlarının ayrılması söz konusu. Bundan bir yıl önce de yine böyleydi. Son döneme ait olağanüstü bir istifa söz konusu değil.” dedi.

Rixol Otel’de yapılan ‘Sağlık Okuryazarlığı’ programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ‘Güneydoğu’da sağlık çalışanları tayin, izin, raporu isteyerek bölgeden ayrıldıkları iddiası var. Bu hastanelerde elektrik kesintisi yaşandığı için ilaçların, aşıların bozulduğu iddiaları var.’ sorusu üzerine Müezzinoğlu, Güneydoğu’da sağlık çalışanlarının terör ortamında hizmet sunmalarında yer yer lokal olarak sıkıntıların olduğunu kaydetti. Bugün 78 milyon ülke insanının sağlık hizmeti almasında herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, “Lokal olarak bazen ambulansların güvenlik nedeniyle ulaşmasında, çatışma güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde aile sağlığı merkezlerin daha sağlıklı yerde hizmet vermesi gibi tedbirlerimiz var.” diye açıkladı.

İstifalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “Mecburi hizmeti biten bazı sağlık çalışanlarının ayrılması söz konusu. Bundan bir yıl önce de yine böyleydi. Son döneme ait olağanüstü bir istifa söz konu değil. Bu dönemde de yeni atamalar yaptık. Orada mevcut ihtiyaçları takviye edecek ilave atamaları da yaptık. Sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir sorun söz konusu değil.” dedi.

ŞU ANDA HERHANGİ BİR ACİL SERVİS KAPANMADI

İlaçların ve aşıların bozulmasını da değerlendiren Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşılamada da en ufak bir aksama asla söz konusu değil, olmayacaktır. Bu tür hadiseler belki 2-3 saat hizmeti aksatıyor ama 2-3- saat sonra emniyet güçlerinin tedbirlerinin sayesinde aşılama ise aşılama tedavi hizmetleri sunuluyor. Şu anda kapattığımız herhangi bir hastanenin acil servisi söz konusu değil. Geçici süreli hizmet işi tuttuğumuz varsa 8-10 saatlik herhangi bir nedenler onunla başka yerde sunum yapan merkezleri oluşturuyoruz ve hizmeti veriyoruz. Aşılarda bozulma falan bunlar tamamen algı yönetimi. Asla herhangi bir aşı zincirinde herhangi bir sorunumuz söz konusu değil.”