Zonguldak Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Kutlu Doğum haftası etkinlikleri ile ilgili olarak, bu yıl için tespit edilen temanın 'Hazreti Muhammet ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olduğunu belirtti. Son günlerde artan uyuşturucu bağımlılığı konusuna değinen Albayrak, "Gençlerin manevi dünyasını dolduramamışız." dedi.

Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak Kutlu Doğum Haftası konusunda bilgi verdi. Albayrak, makamında düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftası'nın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğum yıl dönümünü ifade ettiğini belirtti. Haftanın 1989 yılından itibaren çok ciddi faaliyetlerle kutlandığını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu: "Müftülüğümüzde 450 personele yakın personelle din hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bundan büyük zevk alıyoruz. Çünkü sunduğumuz hizmetin karşılığını, muhatap olduğumuz güzel insanlardan alıyoruz. Bu bize mutluluk veriyor, aynı zamanda çalışmalarımızı teşvik ediyor. Bu açıdan biz kutlu doğum etkinliklerimizi müftülüğün sahip olduğu potansiyeli yansıtacak, ona uygun düşecek farklı faaliyetlerimiz oluyor." diye konuştu.

"EKSİKLERİMİZ VAR"

Son günlerde artan uyuşturucu konusunda gençlerle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini ve gençlerin manevi dünyasının doldurulamadığına değinen Albayrak, "Buradaki hedefimiz, ne kadar insana Peygamber Efendimiz'in (sas) sevgisini, aslında bu sevgi hep var ama bunu daha da yüreklerimizin derinliklerine kazımak amacıyla bunu yapıyoruz. Burada önemsediğimiz nokta, öğrencilerimiz ve gençlerimizdir. Hepinizin bildiği gibi gençlik bu ülkenin, bu vatanı emanet edeceği geleceği. Biz bu anlamda görevimizi tam yapabiliyor muyuz? Eksiklerimizin olduğu kanaatindeyim. Bunda sadece müftülüğün değil tüm toplumun bu noktaya odaklanması lazım. Resmi kaynaklardan ürpertici rakamlar alıyoruz. Bunlar bizi müteessir ediyor. Uyuşturucu ile ilgili çarpıcı, düşündürücü rakamlar geliyor. Bunda hepimizin payı, hepimizin eksikliği olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin manevi dünyalarını dolduramadığımız için maalesef birilerinin pompalamasıyla sektör oluşturuluyor. Bizler bu noktada neler yapabiliriz. Hep gündemimizde. Zaman zaman sivil toplum kuruluşları ve temsilcileriyle bunları paylaşıyoruz. Ortak bir strateji, ortak bir çalışma uygulamamız ve onun için de yer almamız gerektiğini paylaşıyoruz. Muhatap olduğumuz başta STK'lar görüntü olarak destek veriyor ama hepimizin paydaşı olabileceği bir oluşumu henüz gerçekleştirmiş değiliz. Belki lokal manada birtakım çalışmalar yapılıyor ama hepimizin gençliğimizin yaralarını tedavi etmek, onları bir anlamda rehabilite etme çalışmalarını yürütmemiz gerekiyor." Recai Albayrak, konuşmasının son bölümünde basın mensuplarına 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri hakkında bilgi aktardı.