Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, İslam dininin okumaya, araştırmaya ve ilme büyük önem verdiğini belirterek, "Cenabı Hak, ilk inen ayetlerde Hz. Peygamber ve onun şahsında tüm Müslümanlara okumayı emretmiş, onları kalemle yazmaya ve ilimde gelişip yetkinleşmeye teşvik etmiştir." dedi.

Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, her hafta cumartesi günü Bafra Yavuz Selim Vakfında gerçekleştirdiği sohbetinde bu hafta “İlim-Bilgi” konusunu işledi. Bafra Yavuz Selim Vakfı konferans salonunda yaptığı sohbette Çiçek,’’Bilginin kaynağı Allah’tır. Dinimiz okumaya, araştırmaya ve ilme büyük önem vermiştir. Nitekim Cenabı Hak, ilk inen ayetlerde Hz. Peygamber ve onun şahsında tüm Müslümanlara okumayı emretmiş, onları kalemle yazmaya ve ilimde gelişip yetkinleşmeye teşvik etmiştir. Alak Suresi 1/5. ayetlerde Rabbimiz, 'Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı alak'tan yarattı. Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir' İlim Peygamberimizin mirasıdır. Peygamberler Allah’ın öğrencisi, Alimlerde Peygamberlerin öğrencisidir. İlmi öğreten Alimlerin yapması gereken önemli iki şey vardır. Bildiğini yaşaması, bildiğini öğretme zorunluluğu vardır. Bir başka ayet-i kerimede Allah’tan haşyet duymanın (O’na derin saygı göstermenin) ancak ilimle olacağı ifade edilmektedir.

'Allah’a karşı ancak, kulları içinden âlim olanlar derin saygı duyarlar' (Fatır suresi-28. ayet), 'Allah Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, ‘Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin’ dedi.” (Bakara suresi-31. ayet), 'Allah içinizden inananların ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir' (Mücadele suresi-11. Ayet) Müftü İsmail Çiçek, birbirimize, “Allah’ım bana ilmi-kitabı öğret, ilmimi artır” diye dua etmek gerektiğini ifade etti.