Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher Regaib kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü Gevher mesajında, kandilin sayısız nimetlerinden faydalanılmasını istedi.

Gevher açıklamasında; “Değerli kardeşlerim! Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'in dünyaya teşriflerinin 1443. Seneyi devriyesinin, 30 Nisan 2014 günü, İslam Âleminin en önemli aylarından biri olan ŞEHRULLAH yani Allah'ın ay'ı diye de nitelendirilen Recep ayına ulaşmış bulunuyoruz. Recep Ay'ının ilk Cuma geçeside REGAİB kandilidir. Cuma geceleri de Müminlerin haftalık amellerinin Allah'a arz edildiği zaman dilimleridir. Dolayısıyla 1 Mayıs 2014 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaib Kandilini idrak etmiş bulunuyoruz.  Regaib kandili Allah'ın kullarına bol bağışta bulunduğu, kısa ömürlerinde sayılması imkânsız fırsatların sunulduğu nurlu ay, gün ve geceler geçidi dir adeta.  11 ayın sultanı Ramazan, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Rabbine yükseldiği Miraç hadisesi,  sayısız günahların bağışlandığı Berat Kandili. İslam âleminde 3 aylar diye şöhret bulan bu ayların ilki olan Recep ayına ulaştığında Peygamberimiz (s.a.v.) “Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır”  diye dua ederdi.”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, üç ayların bayram havasında geçmesini, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olması temennisiyle; “Kardeşlerim, gelin bu kandil geceleri vesilesiyle bir nefis muhasebesi yapalım, hatalarımıza tövbe edelim, akrabalık bağlarımızı gözetelim, anne baba hakkına riayet edelim, yetimin başını okşayalım, ihtiyaç sahiplerinin yanında olalım. Hayırda, iyilikte yardımlaşalım. Kurtuluşumuz için yalnız Allaha güvenip dayanalım. Fani olana değil, baki olana gönlümüzü bağlayalım, dua ve münacatlarla aczimizi itiraf edip yüce Mevla'nın huzurunda boyun bükelim ki üç ayların sonu hepimiz için bir bayram olsun. Bu mübarek zaman diliminde, aramızda ki çatışma ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını, bir tarafa bırakalım, yüce dinimizin bizden istediği sevgi saygı ve hoşgörü ortamının oluşması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerimizin çoğalması için çaba sarf edelim. Önemli olan rağbetimizi dünyevi uhrevi mutluluğumuza yönlendirelim. Soyumuzun, kavmimizin, ırkımızın, malımızın, makamımızın ve nefsimizin esiri olmayalım.”dedi.

Müftü Gevher mesajın sonunda ise birbirlerini boğmaya çalışan İslam âleminin kurtuluş ipine sımsıkı sarılmasını istediği duasında; “İşte Regaib Allah'ın kullarına bol bağışta bulunduğu az ve samimi ibadetlere karşı çok mükâfat verdiği bir rağbet gecesidir. Şimdi hep birlikte; ALLAH'IM BİZİ TEFRİKAYA DÜŞÜRME, İNANCIMIZI, AHLAKIMIZI, KARDEŞLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ, NESLİMİZİ, EKONOMİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERME. KURTULŞUMUZ İÇİN SEMADAN SARKITTIĞIN KUR'AN İPİ İLE BİR BİRLERİNİ BOĞMAYA ÇALIŞAN İSLAM ÂLEMİNE LÜTFEYLE, AKIL VE VAHİY NİMETİNİ KURTULUŞLARINA VE KURTULUŞUMUZA VESİLE EYLE.”

Bu duygularla üç ayların ve Regaip kandilinin Kahramanmaraşlı kardeşlerimize, necip milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allahtan diler, üç aylarınızı ve Regaip kandilinizi tebrik ederim.