Muğla'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtı önünde başlayan törene Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yavuz Özfidan, kamu kurumlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Anıt çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okundu. Daha sonra anıt şeref defterini imzalayan Vali Çiçek, şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, üstün kabiliyetiniz ve dehanızla asil Türk milleti ve ordusuyla gerçekleştirdiğiniz büyüt taarruzun ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü nedeniyle huzurunuzdayız. En zor şartlar altında yurdumuzu ve ulusumuzu düşman istilasından kurtarmak için emsalsiz bir mücadele gösteren şehitlerimize bugün bağımsız bir devleti çatısı altında yaşayan hepimiz çok şey borçluyuz onlara. Bu önemli günde, bu vatanı, bu bayrak ve bağımsızlığımız için canlarını fedan eden şehitlerimize rahmet ve minnetle anıyoruz."

Vali Çiçek, daha sonra protokol üyelerinin tebriklerini makamında kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçerek, vatandaşların ve askerlerin bayramını kutladı. Kutlama, askerî birliklerin tören geçişiyle sona erdi.