Muğla İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ekiplerince, afet müdahale planı tatbikatı yapıldı. Tatbikat, 6.5 şiddetinde deprem canlandırılarak cereyan tarzı planındaki sıra ve sürelere bağlı olarak soru, cevap, takdim ve tartışma şeklinde yapıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 112 Acil Çağrı Merkezindeki tatbikata, Muğla Valisi Amir Çiçek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Planın uygulanabilirliğini artırmak, çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturmak, plandaki olması muhtemel çakışma ve eksiklikleri tespit edebilmek amacıyla yapılan tatbikatta konuşan Vali Çiçek; "Tatbikatlar başarılı olursa, olası bir afet durumunda herkes üzerine düşen görevi bilir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ne kadar hazır olursa afet öncesinde gerekli tedbirler alınır, afet sonrasını ise mümkün olan en az düzeyde hasarla atlatmış oluruz. Planlarımız uygulanabilir olmalıdır. İlimiz birinci dereceden deprem bölgesi sayılır ve bizler bunu dikkate alarak gerekli tedbirleri almalıyız." dedi.

Çiçek, afet sırasında yanlış bilgilendirme durumunu da ele alarak halkı bilinçlendirme ve olası durumda panikten korumak için de bir şeyler düşünülmesi gerektiğini dile getirerek, "Hayatta hep bir A, B, C planı ve alternatiflerimiz olmalıdır." diye konuştu.