Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, "Belediyelerde Toplu Taşıma İstişare Toplantısı" düzenlendi. Ülke genelinde bütün büyükşehirlerden, bakanlıklardan ve diğer kurumlardan yetkililerin katılımıyla Marmaris ilçesinde yapılan toplantı, açılış konuşmaları ve sunumlarla başladı.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, yerel yönetimlerle bakanlıklar arasında bir köprü görevi gördüklerini söyledi. 6360 sayılı kanunla görev ve sorumluluk alanları artan belediyelerin, bu tür toplantılarla biraraya gelerek sıkıntılarını konuşmasının faydalı olacağını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise yeni büyükşehir olan illerden sonra ülke nüfusunun yüzde 93'ünün belediye sınırları içinde yaşar hale geldiğini vurguladı. Toplantıda, ülke genelinde ulaşım alanında sıkıntıların ve çözüm önerilerinin konuşularak, sonucun siyasi iradeye aktarılacağını dile getiren Gürün, "Bu toplantıyla Türkiye genelinde 30 büyükşehirden, bakanlıklarımızdan, diğer kurumlardan konuyla ilgili yetkilileri biraraya getirdik. Yerel seçimlerden sonra büyükşehir olan 14 ille birlikte Türkiye nüfusunun yüzde 93'ü belediye sınırları içinde yaşamakta ve yerel yönetimlerden hizmet beklemektedir. Yerel yönetimlerle bakanlıklar arasında yetki sıkıntıları yaşanmaktadır. Oysa yerel yöneticilerin de, bakanlık bürokratlarının da görevleri, vatandaşa ve halka en iyi şekilde hizmet etmektir. Bu toplantının amacı da ulaşımla ilgili Türkiye genelindeki büyükşehirlerde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşarak, ortak çözüm önerileri oluşturmak ve siyasi iradeye bunu aktarmak." dedi.

Toplantısı üç gün sürecek. engelli erişim sürecinde toplu taşıma araç modernizasyonu, ücretsiz seyahat teşviki hakkında yönetmelik hazırlığı ve beklentiler gibi konular işlenecek.