Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprü ile çok sayıda sivil mimari örneğine sahip Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Bozüyük Mahallesi'nde bulunan belediye binasının turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından Bozüyük eski belediye binasının bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları tamamlandı. Tarihî dokusu ve doğal güzellikleriyle son yıllarda sinema ve dizi ekiplerinin ilgi odağı olan Bozüyük Mahallesi, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ile kültür turizmine kazandırılıyor. Bu kapsamda eski belediye binasını ve bölgeyi ziyarete gelen kişiler için yöreye ait taşınabilir etnografik eserlerin sergilenmesine yönelik hazırlıklar başlatıldı. Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak bina için ekipler titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan Vekili Ali İnan, film platosu haline gelen Bozüyük Mahallesi'nde kültür turizmi adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Ali İnan; "Birçok diziye ve sinema filmine ev sahipliği yapan Bozüyük Mahallemizdeki Cemil Toksöz evinin çevre düzenlemesi ekiplerimiz tarafından yapılarak ziyarete açıldı. Ülkemizin dört bir yanından dizilerin çekildiği yerleri görmek, kültürümüzü tanımak ve egenin sıcak insanları ile tanışmak için gelen misafirlerimize Daire Başkanlığımız tarafından ilimiz turist destinasyonları, Bozüyük Mahallesinin tarihi ve Cemil Toksöz evi ile ilgili bilgiler veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde kültür turizmini atağa geçirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." dedi.