Muğla'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunduğu törene Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Sezai Kanlıyer, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Jandarma Uzman Çavuş Metin Gülay yaptı. Gülay, "Bu kutsal vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz. Şehitlik ve gazilik unvanları vatan, millet, bayrak, namus, vazife ve diğer kutsal değerler uğruna hiçbir şahsi maddi menfaat beklentisine girmeden inançla, hayatla, kanla ve canla elde edilebilir." dedi.

Törenin ardından Kurşunlu Cami'de şehitler ve gaziler için Mevlit okutularak, lokma dağıtıldı. Ayrıca kan bağışı kampanyası düzenlendi.