Muğla'nın Datça, Marmaris, Bodrum, Milas ve Köyceğiz ilçelerinde PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 18 kişinin tamamı savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün saat 05.00 sıralarında Menteşe, Milas, Marmaris, Bodrum ve Datça ilçelerinde PKK/KCK terör örgütlerine yönelik eşzamanlı operasyon düzenledi. Terör örgütüyle bağlantılı olduğu ileri sürülen adreslere yapılan baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ilçe emniyet müdürlükleri ve savcılıklar tarafından alınan ifadelerinin ardından hepsi serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütü gençlik alan yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 18 şahıs gözaltına alınmış ve yapılan aramalar neticesinde ele geçen örgütsel doküman ve malzemelere el koyulmuş olup adli tahkikat devam etmektedir." denildi.

Halkları Demokrasi Partisi Muğla İl Başkanlığı da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, "Muğla'nın Bodrum, Milas, Marmaris ve Datça ilçelerinde, 27 Temmuz sabahı parti yönetici ve üyelerimize yönelik başlatılan gözaltı operasyonları kapsamında, içlerinde ilçe eşbaşkanlarımızın da olduğu toplam 15 arkadaşımız ev ve işyerlerinden gözaltına alınmış, gözaltına alınan arkadaşlarımızın evlerinde aramalar yapılmış, iki arkadaşımız ise adreslerinde bulunmadığı için firari işlemi görmüştür. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bir kısmı ilçe emniyet müdürlüklerinden, diğerleri ise sevk edildikleri savcılıklardan serbest bırakılmıştır. Firari işlem gören 2 arkadaşımız ise olayı haber almaları üzerine savcılıklara giderek ifade vermiş ve onlar da savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştır. An itibariyle gözaltında tutulan veya tutuklanan hiçbir arkadaşımız yoktur." ifadesi kullanıldı.