Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu teknenin batması sonucu dört kişi yaşamını yitirdi. Dokuz kişi kurtarılırken yedi kişi aranıyor.

Marmaris'in Bozburun mahallesinden gece geç saatlerde, içerisinde Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu tekne, Yunanistan'ın Simi Adası'na doğru yola çıktı. Datça'nın Kumruca açıklarında motoru arızalanan tekne, su alarak batmaya başladı. Bölgedeki balıkçılar, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Kumruca açıklarında arama çalışması başlatan ekipler, denizde dört kişinin cansız bedenine ulaşırken dokuz kaçağı ise olarak kurtardı. Kurtulanların, teknede 20 kişi bulunduğu söylemesi üzerine aramaya devam edildi. Arama çalışmaları, Aksaz Deniz Üst Komutanlığı'ndan iki ve İzmir'den bir olmak üzere havadan üç helikopter, denizden ise altı sahil güvenlik botuyla sürdürülüyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, "Datça açıklarında, içerisinde mültecilerin bulunduğu bir tekne battı. İlk belirlemelere göre dört mülteci boğularak yaşamını yitirdi, dokuz mülteci sağ olarak kurtarıldı. Denizde kaybolan yedi mültecinin ise bulunması için çalışmalar devam ediyor." dedi.