Muğla'nın Datça ilçesinde oy kullanmak için sıra bekleyen yaşlı bir adam, kalp krizi sonucu yaşamını kaybetti. Yazı Mahallesi'nde, 1049 numaralı sandığa giden 70 yaşındaki Mehmet Akgün, sıra beklemeye başladı. Bu sırada fenalaşarak yere yığılan Akgün, sandık görevlileri ve diğer bazı vatandaşların yaptığı ilk müdahalenin ardından bir arabayla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Akgün, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılmadı.

Öte yandan il genelinde 665 bin 608 seçmen, 2 bin 76 sandıkta oy kullanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, oyunu Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi'ndeki Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu'nda, 1046 numaralı sandıkta kullandı. Başkan Gürün, "Seçim süreci, ümit ederim ki sakin ve kentimize yakışır bir şekilde geçer. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Seçimler, demokrasiye inanmış bir toplumun istediği şekilde geçiyor. Halkımız bugün inandığına göre, ikna olduğu fikre göre bir tercih yapacak. Eğer demokrasiye inanıyorsak, sandıktan çıkana da saygı duymamız gerekiyor. Kavgayı gürültüyü bırakıp iç barışımızı sağlamamız lazım." dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise anı ilçede, Koca Mustafa Efendi İlkokulu'ndaki 1210 numaralı sandıkta oy kullandı. Eşi Hülya Çiçek ile birlikte giden Vali Çiçek, "Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Muğlamız'da şu ana kadar herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşımız, hür ve özgür iradesiyle sandık başına gidiyor. Güvenliğimiz yerinde ve herkes oyunu rahatça kullanıyor." şeklinde konuştu.