Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve önceki gün cesedi bulunan 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın, tecavüz edilip boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarma ekiplerince yürütülen soruşturmada üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaya, garson olarak çalıştığı restorandan, pazar günü mesaiden sonra ayrıldı. Dalyan Mahallesi'nde kaldığı apart otele gitmeyen Kaya'ya cep telefonundan da ulaşamayan yakınları, meraklanıp aramaya başladı. Jandarma ve polise de bildirerek kayıp ihbarında bulundular. Arama çalışmalarında Cansu Kaya, Çandır Geçişi mevkisindeki su kenarında ölü olarak bulundu. Üzerinde sadece iç çamaşırı olan Kaya, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kaya'nın tecavüze uğradığı ve suda boğulduğu belirlendi. Jandarma, son olarak görüldüğü erkek arkadaşı U.D.'nin de aralarında bulunduğu üç kişiyi, ifadelerine başvurmak üzere gözaltına aldı. Cansu'nun cenazesi ise işlemlerin ardından dün yakınlarına teslim edildi. Evinin önüne götürülen cenaze, namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Ablası A. Kaya, "Kardeşimin öldürüldüğünden şüpheleniyorum. Faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini ve en ağır cezanın verilmesini istiyorum." dedi. Babası O. Kaya da kızımın cinayete kurban gittiğini düşündüğünü ifade ederek, suçluların ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmesini ve cezalandırılmasını istediğini söyledi.