Muğla'nın Menteşe ve Ula ilçelerindeki muhtarlar, tek çatı altında toplandı. Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi'nde 96 mahalle muhtarı biraraya geldi. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de katıldı.

Muğla Muhtarlar Birliği Başkanı Şükrü Arık, yaptığı açıklamada muhtarların biraraya gelmesiyle ortak aklın devreye gireceğini ve vatandaşa daha sağlıklı hizmet götürüleceğini söyledi. Ula'daki 30 ve Menteşe'deki 60 muhtarla birleşme kararı aldıklarını belirten Arık, "Böylece hizmetlerimizin kalitesi artacaktır. Kurum ve kuruluşlar arası diyaloglarımız da bu yolla artacaktır. Amacımız vatandaşımıza hizmet etmek, sorunlarını çözmektir. Tek tek değil, hep birlikte uğraşalım. Bu birleşme bir başlangıçtır ve burada kalmayacaktır. Diğer ilçelerimizin de muhtarlarıyla birleşerek, Muğla'yı temsil eden bir kurumsal yapıya dönüşeceğiz." dedi.

Başkan Gümüş ise muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda hiçbir mahalleye ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini belirterek, "Bizler nasıl halkın oyuyla geldiysek, sizler de hiçbir parti çatısı olmadan direkt halkın oylarıyla seçilen insanlarsınız. Birlik içerisinde olursanız, yaşanan sorunları ortak akılla en hızlı şekilde çözebilirsiniz. Büyükşehir Yasası'yla sizler, ya bizden ya da Büyükşehir'den hizmet alıyorsunuz. Sizlerin talepleri doğrultusunda, hiçbir mahalleye ayrım yapmadan çalışmaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Gürün de Büyükşehir Kanunu ile başlarda bir yetki kargaşası yaşandığına dikkat çekerek, muhtarlarla düzenledikleri bilgilendirme toplantılarıyla bunu çözmeye çalıştıklarını anlattı. Muhtarların bu sayede görev dağılımını, meselelerin hangi yöntemle ve makamla çözüleceğini kavradığını belirten Gürün, karşılaştıkları sıkıntılarla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Muhtarlar Masası'na bilgi vermelerini istedi. Muhtarların muhtarlar birliğini kurması gerektiğine dikkat çeken Gürün, "Muhtarların, doğruyu ve ne olduğunu öğrenip vatandaşa anlatması gerekir. Hepimiz şu veya bu görüşe sahip olabiliriz ama herkese hizmet etmek için davranıyoruz. Bizim Muğla muhtarlar .irliğini kurmamız gerekiyor. Sorunları birlikte halledelim. Herkesin katkısı olsun. Böyle yapılırsa muhtarlık statüsü ve Muğla için hizmet açısından yararlı olur. Biz sürekli muhtarlarla temas kurarak, o mahallenin hizmetini yürütmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.