Muğla’nın Menteşe ilçesinde, şehitlere saygı bisiklet turu düzenlendi.

Menteşe Belediyesi ve Muğla Bisiklet Derneğince ortaklaşa düzenlenen etkinliğe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcısı Levent Ünver, Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kağan Uzun, Dernek üyeleri ile yaklaşık 100 kişilik bisikletçi katıldı.

Bisiklet turu öncesinde bisikletçilere Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı Kültür Merkezi'nde kahvaltı ikram edildi. Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, burada yaptığı açıklamada, "Acımız büyük. Ankara'da yaşanan terör olayı hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Menteşe Belediyesi olarak biz de son günlerde yaşanan terör olaylarına dikkat çekmek adına Muğla Bisiklet Derneği ile birlikte bu etkinliğimizi düzenledik. Katılımcılara teşekkür ediyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." dedi.

Bisikletçilerin siyah tişört giydiği 'Şehitlere Saygı Bisiklet Turu' Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nden verilen start ile başladı. Bisikletçiler, pedallarını Şehitlik Anıtına çevirdi. Şehitlik Anıtı'nda saygı duruşunda bulunarak, İstiklâl Marşı okudu. Bisikletçiler daha sonra Muğla Kent Ormanı, Ula Göleti ve Ula’ya kadar bisikletlerini sürdü.