Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde, teknoloji geliştirme bölgesi (teknopark) kurulacak. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, kuruluş aşamasındaki desteklerinden dolayı Vali Amir Çiçek'i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Harmandar, 10 Temmuz 2015 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, teknopark kurulması ile ilgili yaptığı değerlendirme sonucu, Muğla'da teknoloji geliştirme bölgesi kurulması kararı aldığını aktardı. Bugüne kadar geç kalmasının ana sebebinin arazi sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Harmandar, "İhmal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üniversitemizin kendi arazisi içinden 64 dönümlük alanı teknopark olarak ayırdık. Önümüzdeki süreçte teknoloji geliştirme bölgesini yönetmek için bir şirket kurulacak. Kısa sürede fiziki alanlar inşa edilerek halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz." dedi.

Muğla'nın gelişmesi, kalkınması ve vatandaşların yaşam standartının yükselmesinin bilime ve teknolojiye dayanarak olacağını belirten Vali Çiçek de teknoparkın temel amacının bu büyümeyi sağlamak olduğunu ifade etti. Çiçek, "Üniversitemiz, akademisyenleriyle birlikte bu gelişime ellerinden gelen katkıyı sağlamışlardır. Teknopark, rotasını ar-ge ve teknolojiyle belirleyen, sağlam temeller üzerine oturtulmuş bilimsel bir oluşumdur. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız'ın onayı ile üniversitemizde 62 dönümlük arazi üzerine teknopark yapılacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese, gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.