Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yaşanılan terör saldırısı Muğla'da düzenlenen protesto yürüyüşü ile kınandı.

Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık meydanında toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, yaşanılan terör olaylarını protesto etti. Burada Tüm Gençlik Birliği İl Başkanı Yıldırım Gencer basın açıklaması yaptı. Umudunu kaybetmemeyi iyi bilen halkın artık isyan noktasına geldiğini belirten Gencer, "Teröre karşı sabrımız kalmadı. Umudumuz ise milletimizde ve onun bağrından çıkan Mehmetçiğimizdedir. AKP-PKK ortaklığının ABD güdümündeki açılımı barış getirmedi, ülkemizi kanlı süreçlerin içine itti." dedi.

Gencer, bugün bütün Türkiye'nin tek yürek olduğunun gösterilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugün dar siyasi çıkarların peşinden giden, kısır anlayışlara hapsolan, siyasi rekabeti her şeyin önüne koyan anlayışlar iflas etmelidir. Türkiye bugün, en geniş cephede birleşerek teröre karşı, Mehmetçiğin safında olmalıdır."

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Şehir merkezinde ıslık ve alkışlarla tempo tutan vatandaşlar, 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Türk-Kürt Kardeştir PKK Kalleştir', 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz', 'Hepimiz Mehmet'iz Vatanı Böldürmeyiz' diye slogan attı. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından Sınırsızlık meydanına ulaşan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.