Muğla’da biri kız yaşları küçük üç kardeşe cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen bir kişi çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesinde iki yıl önce internet kafe işletmeciliği yapan 48 yaşındaki H.G., iddiaya göre G.E.(13), H.E.(14) ve M.A.E.(12) isimli üç kardeşe internet kafede cinsel tacizde bulunmaya başladı. Maddi sebeplerden dolayı yaşamlarını güçlükle sürdürmeye çalışan üç kardeşi bir süre sonra ailesi terk etti. Ortada kalan üç çocuğa devlet sahip çıktı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Fethiye ilçesindeki devlet yurduna yerleştiren çocuklar, eğitim ve öğretimlerine burada devam etmeye başladı. Bir süre sonra internet kafe sahibi H.G. çocuklara tekrardan ulaşarak, cinsel tacizde bulunmaya devam etti. H.G.'nin geçtiğimiz ay boş bir inşatta tacizlerini sürdürmesi üzerine çocuklar durumu yurtta kaldıkları öğretmenlerine anlattı. Bunun üzerine Yurt yönetimi, Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan arama çalışmaları sonucu H.G. evinde gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından H.G. çıkartıldığı Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Uzman Çavuşluktan atılan evli ve iki çocuk babası olan H.G.'nin Yerkesik Mahallesindeki internet kafe işlettiği dönemde çocuk pornosu indirmek ve yayınlamak suçundan tutuklandığı, 4 ay cezaevinden kaldıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanarak, tahliye edildiği öğrenildi.