Muğla'da uzun yıllardır, kamuoyunda 2B olarak adlandırılan, orman vasfını yitirmiş araziler meselesi, son kanuni düzenlemeye rağmen bir türlü aşılamadı. Halen hak sahiplerinin yarıya yakını tapusunu alamazken yüksek rayiç bedelleri vatandaşları isyan ettiriyor. CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, 6 bin dönümü aşkın 2B arazisi bulunan ve uzun zamandır tepki eylemleri yapılan Göcek'te, vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Göcek Belediyesi salonundaki toplantıya Göcek, İnlice ve Gökçeovacık muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda, özellikle koy ve adalardaki arazilerin imar ve yapılaşmaya açılması halinde Göcek'in doğal zenginliğini ve yat turizmi merkezi olma özelliğini kaybedeceği yönünde kaygılar dile getirildi. Vatandaşlar, dönüm başına 1,5 milyon lirayı bulan fiyatlar yüzünden mağdur olduklarını ifade ederek, atalarından, dedelerinden kalan toprakları, yüksek fiyatlar yüzünden alamadıklarından dert yandı. Göcek'te yıllardan beri vatandaşların, 2B sebebiyle arazilerindeki zeytinlerini toplayarak tasarruf hakkını koruduğunu belirten Göcek eski Belediye Başkanı Recep Şatır, "Benim bölgemde çok sayıda 2B arazisi mevcut. Yapılaşma ile ilgili olarak 2B arazileri üzerinde bir adım atılırsa o zaman doğallık noktasında çok ciddi zararlara yol açılır. Bu, çok düşünülmesi gereken bir konu. İnsanlar eğer 2B arazilerinden faydalanıyorsa ve buraya bir emek harcamışsa aynı şekilde kullanmaya devam etsinler ama imar hakkı verildiği zaman çerçevesi, boyutu olduğu gibi değişecektir. 2B arazilerle ilgili olarak beklenti içerisinde olan çok sayıda vatandaşımız da bu konuda zarar görmüş durumda kalacaklardır. Göcek'ten Dalaman'a kadar bölgemizde koy ve adalar bulunmaktadır. Buralarda 2B için zeytinlikler yer almaktadır. 6 bin dönüme yakın Göcek'te 2B arazisi var. Ürün kullanımı için 2B'de vatandaşa hak tanınsın, ancak imara ve yapılaşmaya açılırsa hem doğal güzellik hem ormanlarımız hem de turizm, önemli derecede zarar görecektir." diye konuştu.

Milletvekilleri Demir ve Aldan da toplantıda değerlendirmelerde bulundu. Ayırca vatandaşlar için itiraz dilekçesi örneği hazırlanarak, birlikte mücadele ve yol haritası çıkarıldı.