Muğla'nın Menteşe ilçesinde hizmete giren kapalı yüzme havuzundan dört ayda 5 bin 85 kişi faydalandı. 6-16 yaş çocuk ve gençlerin yüzme kurslarına başladığı havuzda haftanın ikişer günü bayan ve erkek yetişkinlere yüzme imkânı sağlanıyor.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, tesisin aylık 60-70 bin lira civarında gideri olduğunu söyledi. Çeker, "Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün talimatları ile tüm Türkiye’de havuzlarımızdan bir ücret alınıyor. Biz bunu en alt düzeyde tutarak uyguluyoruz. Bununla beraber yine bakanlığımızca belirlenen havuz ve tesislerimizden ücretsiz yararlanabilecek kişiler de var." dedi.

Havuzun her gün alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı onaylı kuruluşlarca test ettirildiğini anlatan Çeker, şöyle devam etti: "Havuz suyu analiz raporlarını her hafta düzenli olarak bizzat kontrol ediyoruz. Gösterilen çaba ve çalışma ile özellikle havuzda koli form bakteri üretimi yüzde sıfır. Analiz raporlarını resmi sitemizde ve havuz girişinde de anında yayınlıyoruz. Ülkemizin en temiz en güvenilir havuzlarından birisinin sahibiyiz."