Muğla'nın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından kapanan belde belediyeleriyle ilgili devir teslimde yaşanan sıkıntılar hâlâ devam ediyor. Beş dönem Ören'de belediye başkanlığı yapan Kazım Turan'ın taş ocağı işletmesinde kullandığı kendisine ait kepçeye, seçimden sonra Ören Belediyesi'ne ait olduğu iddiasıyla Milas Belediyesi tarafından el koyulmuştu. Bununla ilgili 10 aydır devam eden dava sonuçlandı. Milas Belediyesi tarafından zincirlenerek muhafaza altına alınan iş makinesinin, Turan'a teslim edilmesi kararlaştırıldı.

Milas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davayı Kazım Turan adına eşi Av. Ayşen Turan, Milas Belediyesi adına Av. H.Oktay Barutçu takip etti. Av. Turan, davanın sübut bulduğunu belirterek, talepleri doğrultusunda karar verilmesini istedi. Av. Barutçu ise davanın reddi yönünde karar verilmesini, mahkeme masraflarının da davacı üzerine bırakılmasını talep etti. Mahkeme kararında şöyle denildi: "Dava konusu JBJ marka, şasi no: 3, CX-4/409551, motor no: 610693.X olan lastikli kepçenin, davacı Kazım Turan adına tespiti ile davacıya teslimine..." Ayrıca davalı tarafından 15 gün içinde talep edilmesi halinde Yargıtay'da temyiz yolunun açık olduğu bildirildi.

Duruşmadan sonra bir açıklama yapan kapanan Kazım Turan, kendisine ait kepçeyi çalışanların belediye işinde kullandığı belirterek, "Belediye personeli, kepçeyi tesisten dışarı çıkarmamış. Seçimden sonra kepçe lazım olunca almak istedim fakat Ören'den sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, ruhsat ve fatura gibi belge istemiş. Noter kanalı ile ibraz etmeme rağmen vermediler, 'Mahkeme kararı ile ispat etsin.' demişler. 10 aydır devam eden mahkeme sonuçlandı ve kepçenin bana ait olduğunu ispat ettim. Mahkeme kepçeyi bana verdi." dedi. Turan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın yetkisini kötüye kullandığını ileri sürerek, "Bana ait kepçeye, yasalara aykırı olarak el koydu. Kepçemi hapsetti. Beni, Ören Belediyesi'nin kepçesini almaya çalışmakla itham etmişti. Yani kısacası kamuoyunda, 'kepçe hırsızı' diye lanse edildim ama bugün, Milas 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla kepçe hırsızı olmadığım, kepçenin bana ait olduğu ispatlanmıştır. 25 yıldır partimi temsil eden, bana bu iftirayı atanlar hakkında hukuk mücadelem sürecek. İçişleri Bakanlığı'na da suç duyurusunda bulunacağım." ifadelerini kullandı.