Terörü protesto için Muğla'da düzenlenen gösterilerde beş güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı, 22 kişinin gözaltına alındığı ve 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulandığı bildirildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, terör olayları neticesinde merkez ve diğer ilçelerdeki polis sorumluluk bölgelerinde, terörü lanetleme ve şehitleri anma eylem ve etkinlikleri yapıldığı belirtildi. Kimi yerlerde on binden fazla kişinin katıldığı eylem ve etkinliklerde protesto sınırlarının dışına çıkıldığı ifade edilen açıklamada, "HDP binalarına yönelik zarar verme girişimlerinde de bulunulmuştur. Bu kapsamda 7 Eylül Pazartesi gününden 10 Eylül Perşembe sabahına kadar meydana gelen eylem ve etkinlikler esnasında Menteşe, Ortaca ve Marmaris HDP ilçe binalarının tabelalarına yönelik indirme eylemleri ile Marmaris ilçemizde ilçe binasına yönelik taşlı eylemler gerçekleşmiştir. Fethiye ilçemizde ise birkaç doğu kökenli vatandaşımızın evlerine yönelik münferit taşlama olaylarından başka olay gerçekleşmemiştir. Meydana gelen bu olayların, güvenlik güçlerimizce etkin bir müdahaleyle daha da büyüyerek il geneline yayılması engellenmiş ve ilimizde kanun hâkimiyetinden taviz verilmemiştir. Yukarıda ifade edilen eylem ve etkinliklerin önlenmesi sırasında beş güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmış, 22 kişi gözaltına alınmış, 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulanmış, haklarında yasal işlemler sürdürülmektedir. Olayları gerçekleştiren diğer şüphelilerin tespit ve yakalanmaları çalışmalarına devam edilmektedir." denildi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan Seydikemer ilçesi Kumluova Mahallesi'nde ise İ.Ç. isimli bir şahsın, sosyal medyadaki paylaşımları bahane edilerek karşıt görüşlü şahıslar tarafından darp edildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Fethiye Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi ve muayeneyi müteakip taburcu edilmiştir. Olaya karışan beş şahıs, Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından tespit edilmiş ve cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlanmıştır. Ülke genelinde artan duyarlılığın ilimizdeki yansımaları olarak görülen bu olaylarda, vatandaşlarımızın teröre karşı tepkileri ve şehitlerimizi anma arzuları anlaşılmakla birlikte yasal sınırların dışına çıkılarak yapılan fiili müdahalelere müsaade edilmediği gibi bundan sonra da müsaade edilmeyecek ve kamu düzeni korunarak, kanun hâkimiyeti tam olarak sağlanacaktır. Muğlalı vatandaşlarımızın, tepki ve anmalarını yasal sınırlar içerisinde göstermeye yönelik hassasiyetlerini muhafaza etmelerini önemle hatırlatırız."