Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralayacağı, Muğla Göcek'teki Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun kiralama ihalesinin yürütmesi, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi, Taşyaka mevkisindeki ormanlık alanda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’nün açmış olduğu ihalenin iptali için yaptığı başvuru sonucunda 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı aldı. İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, Orman İşletme Müdürlüğü'nce ihaleye çıkılamayacağını ileri sürülen Büyükşehir Belediyesi, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihaleye çıkmıştı. İnternetten yapılan duyuruda Akbük için yıllık 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve Küçük Sarsala için 80 bin lira muhammen bedel belirlendiği açıklanmıştı. Bedri Rahmi ve Akbük'ün ihalesi, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde dün yapıldı. Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesini, açık arttırmada KDV hariç yıllık 902 bin lira veren, Dalaman'da kafeterya işletmeciliği yapan Hüseyin Gülen kazanmıştı.