Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu'nun, üç günlük boykot eylemine tepki göstermesini sert bir dille eleştirdi.

Dr. Himoğlu, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, sendikaların MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yemeklerle ilgili iddialarına cevap vermişti. Daha sonra sözü, Ankara'daki bombalı terör saldırısından sonra Türk Tabipler Birliği (TTB)'nin üç günlük boykot eylemi kararı almasına getiren Himoğlu, "TTB'nin üç günlük boykot eylemi, benim mantığıma oturan bir şey değil. Eğer şehitler olduğunda bu eylem yapılmıyorsa, vatandaşın olduğunda yapılması kötü diye söylemiyorum ama şehitlerde de o zaman yapmak lazımdı." demişti.

'YEMEK REZALETİ YERİNE TTB'YE YÜKLENİYORLAR'

Oda Başkanı Üçpınar ise konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Genel Sekreter Himoğlunu'nun, yemek rezaletini açıklamak yerine beklendiği üzere TTB'ye yüklenme gereği hissettiğini okuduklarını söyledi. Dr. Üçpınar, "Sayın genel sekreterin, TTB ve sendikaları kendi yönettiği kurumla karıştırdığı, bizlere demokratik haklarımızı nasıl kullanmamız gerektiğini öğretmeye kalktığı görülmektedir. TTB ve Tabip odaları, 6023 sayılı kanunla kurulmuş, yetki ve görevleri yine bu yasalarla belirlenmiş demokratik kitle örgütüdür. Neyi nasıl yapacağının çerçevesi bu kanunla çizilmiştir. Siyasi iktidarlar TTB'nin gücünü, yasasında yapmaya yeltendikleri değişikliklerle kırpmaya çalışsalar da 1953 yılından beri saygın duruşunu ve mücadelesini sürdürmektedir. Bu yıllarda değişen hükümet ve sağlık bürokratlarının sayısı ise sayılamayacak kadar çoktur." dedi.

'GENEL SEKRETERİN İŞİ KURUMLARI ŞİKAYET ETMEK DEĞİL'

Çağlayan Üçpınar, genel sekreterin işinin kurumları şikayet olmadığını belirterek, "Bir ülkenin başkentinde, istihbaratın gözü önünde 100'den fazla insan paramparça edilerek öldürülebiliyorken ölen insanların yaşam hakkını savunup nedenlerini sorgulamak yerine, acı ve ölümleri birbiriyle kıyaslamayı tercih eden, demokratik haklarını kullanarak tepkisini gösteren kurumları ötekileştirip hedef gösteren bu üstten bakan, kibiri kendinden menkul iktidar dilini çok iyi biliyor, tanıyoruz. Yasal ve demokratik haklarını kullanan kurumları ayrıştırıcı bir dille hedef gösteren sayın genel sekreterin işi, kurumları şikayet etmek değildir. Görevi yasal hakların kullanılmasına saygı göstermesi, bu süreçten etkileneceğini iddia ettiği, sağlık hakkı alamayan vatandaşların mağduriyetlerini giderecek önlemlerin alınmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

'HALKIMIZIN SAĞLIĞININ SAVUNUCUSU OLARAK MÜCADELE EDECEĞİZ'

Genel Sekter Rıza Murat Himoğlu'nun, yemeklerden çıkan haşerat pişme evrelerine kadar tanımlamaya çalışarak komik bir hal aldığını iddia eden Üçpınar, "Bunun yerine çalışanların da sağlık hakkı olduğunu ve bunun da savunucusunun kendisi olduğunu hatırlatıyoruz. Sağlıkta özelleşmenin ve piyasalaşmanın yerel ayağı olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri'nin, üzerine vazife olmayan ve görev kapsamında bulunmayan konularda daha dikkatli konuşmasını bekliyoruz. TTB ve Muğla Tabip Odası olarak, TTB Kanunu'ndan aldığımız güçle haklı demokratik duruşumuzdan ödün vermeden laikliğin, cumhuriyetin, halkımızın sağlığının ve yaşam hakkının savunucusu olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Sayın halkımıza ve meslektaşlarımıza duyururuz." diye konuştu.