Muğla ve ilçelerinde jandarma kayıtlarına göre geçen yıl bin 165 aile içi şiddet vakası yaşandı. Bunlarda 56'sı erkek bin 267 kişi mağdur olurken 46 kadın ise devlet korumasına alındı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, 2014 yılı içinde bin 165 aile içi şiddet ihbarı geldiği açıklandı. Açıklamada, "2014 yılında mülki amir ve aile mahkemeleri tarafından şiddet mağdurlarına ve şiddet uygulayanlara yönelik, 333 koruyucu ve önleyici tedbir kararı verilmiştir. 37 koruyucu ve önleyici tedbir kararı halen devam etmekte ve takibi yapılmaktadır. Koruma altına alınan mağdur kadınlar, Asayiş Şube Müdürlüğü Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği'nde görevli kadın astsubaylar tarafından bizzat ziyaret edilmektedir. Yapılan kontrollerde beş şahsa, tedbir kararına aykırı hareket etmekten, zorlama hapsi cezası verilmiştir." denildi. Şiddet mağduru 46 kadının Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan kadın konukevine yerleştirildiği, konuyla ilgili çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü belirtildi.

Söz konusu vakala, çoğunlukla tartışma, ailevi geçimsizlik, alkol ve maddi sebeplerden kaynaklanıyor. Kadınlar en çok fiziki şiddete maruz kalırken bunu psikolojik şiddet takip ediyor. En düşük oran ise ekonomik ve cinsel şiddette. Ayrıca şiddete daha çok ev hanımları maruz kalıyor.