Avrupa'da fiziksel hareketliliği teşvik amacıyla başlatılan Şimdi Hareket Zamanı (NowWeMove) kampanyasına Muğla'dan katılan ekip, turu tamamladı. Proje kapsamında 46 günlük bisiklet turlarını tamamlayarak Muğla’ya dönen Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO)-Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve ENVERÇEVKO Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Cangır, Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, sağlıklı yaşam ve bisiklet turizminin yaygınlaştırılması açısından bu tarz etkinliklere katılımın önemli olduğunu belirterek, turu başarıyla tamamlayarak Muğla'ya dönen ekibi tebrik etti. Çiçek, Muğla'da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için çaba sarf edildiğini anlatarak, turizmin çeşitlendirilmesinin en önemli ayaklarından biri olan bisiklet turizmi konusunda kentte önemli bir potansiyelin bulunduğunu kaydetti. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak akıl yürüterek projeler geliştirmesi gerektiğini anlatan Çiçek, Muğla'nın ilçeleri ile sadece turizm ve ekonomik anlamda ülkeye katkı sağlamadığını, kentin bisiklet sporunda öncü bir il olacak potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Tur hakkında bilgi veren Feridun Ekmekçi ise turun, bölgesel, ulusal ve uluslararası ortak kuruluşların desteği ile 2 bin 744 kilometre pedal çevrilerek 46 günde tamamlandığını belirtti. Turun Türkiye bölümünde Muğla'dan sonra Didim, İzmir , Akhisar, Bursa-Nilüfer, Yalova, İstanbul-Kadıköy, Çorlu, Edirne güzergahının takip edildiğini anlatan Ekmekçi, şehir için bölge katılımcıları yerel yönetimler, il müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı, bölgesel bisiklet turları ve etkinliklerle proje etkinliğinin arttırıldığını aktardı.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün desteği ile Boğaziçi Köprüsü'nün bisikletle geçişinin sağlandığına vurgulayan Ekmekçi, Bu etkinlik, sadece bisiklet turu değil, aynı zamanda rotanın geçtiği şehirlerde sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımını destekleyen bir program. 'Katıl ve Dene' sloganı ile turun Türkiye bölümünde bölgesel bisikletçilerin katılımı ile tanıtım turları düzenlendik. Bu etkinlikler, yüzlerce kişinin katılımı ile renkli görüntülere sahne oldu. Didim ve İzmir'de görme ve fiziksel engelli bisikletçiler tandem ve 3 tekerlekli el çevirmeli bisiklet ile katılım sağladı. NowWeBike takımı olarak geçtiğimiz şehirlerde Muğla ve ev sahibi şehirlerin tanıtımı ayrıca bisikletli ulaşım ve turizm hakkında tanıtımlarda bulunduk." diye konuştu.

Kampanya çerçevesinde Muğla'dan yola çıkan 4 kişilik ekip, 13 ülkeden geçerek Brüksel'e ulaşıp turunu tamamlamıştı.