Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulması Yozgat’ta da tepkiyle karşılandı. Yarıyıl tatilini geçirmek üzere Muğla’dan Yozgat’a gelen Selçuk ve Huriye Uryan çifti, dönüş yol parasını yatırmak için Bank Asya Yozgat Şubesi'ne geldi.

Vatandaşlar, Bank Asya'ya destek olmak için sabah erken saatlerden itibaren ellerindeki paraları şubeye yatırıyor. BDDK'nın kararına tepki gösteren bazı vatandaşlar, bu uygulamanın tamamen siyasi ve hukuksuz olduğunu belirterek, bütün mal varlıklarını satarak Bank Asya’ya yatıracaklarını ifade etti. Yarıyıl tatilini geçirmek için Muğla’dan Yozgat’a geldiklerini belirten Huriye ve Selçuk Uryan çifti, "Tatil dolayısıyla Yozgat’ta bulunuyoruz. Akrabalarımızı ziyaret ederek hasret gideriyoruz. Dün akşam Bank Asya’da yönetim değişikliği haberini duyar duymaz, sabah buraya geldik ve dönüş yol paramızı yatırdık." ifadelerini kullandı.

Ahmet İnan da Bank Asya’daki hesabına 2 bin 500 lira para yatırmak için şubeye geldiğini belirterek, "Bu tür haksız uygulamalarla bizleri korkutamazlar. Şu an cebimdeki 2 bin 500 lira olan paramı yatırmak için geldim. Gerekirse evimi ve arabamı da satmaya hazırım. Çünkü bu banka bizim." dedi.

Diğer vatandaşlar da aynı ifadeleri kullanarak, yapılan bu hukuksuz uygulamanın algı oluşturmak amaçlı olduğunu vurguladı. Vatandaşlar, “Bir yıldır bizim bankamızla uğraşıyorlardı, en sonunda hukuksuz bir şekilde yönetim değişikliğine gitttiler. Allah var gam yok. Bu banka helal paralarla kuruldu. Allah’ın izniyle bu algı da boşa çıkacaktır. Bizler mal varlığımızı satar yine de bankamıza sahip çıkarız, bizleri böyle algı operasyonları ile korkutamazlar." şeklinde konuştular.