Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, gündemde yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 16 Türk devletinin örnek askeri üniformalarını yorumladı. İnce, "Her şey tamam. Padişahın kıyafetinde eksiklik var. Kavuğu giyecek, kaftanı giyecek, kılıcı eline alacak ama işte helikoptere, uçağa biniyor. Beygire binmesi lazım ama ona binmesini tavsiye etmem. Geçmişte bir kere bindi, onda da düştü." dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Yalova'da Çiftlikköy İlçe Teşkilatı'nın toplantısına katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İnce, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu’nun ‘reklam arası’ tweetine tepki gösterdi. İnce, şöyle dedi: “Balıkesir, Kuva-i Milliye şehridir. Balıkesir, direnişin şehridir. Böyle bir şehre öyle bir milletvekili yakışmıyor. Yani Cumhuriyet'le dalga geçmek, Cumhuriyet’i tiye almak, Cumhuriyet'i reklam arası olarak nitelendirmek, terbiye sınırlarını aşan bir konuşmadır. Bu, yeniden milletvekili olmak için padişahın gözüne girmek isteyen Balıkesir milletvekiline benim bildiğim Balıkesirliler çok iyi cevap vereceklerdir. Ders vereceklerdir. Balıkesirliler, önümüzdeki seçimde Cumhuriyet'e hakaret eden bu milletvekiline öyle bir haddini bildirmeleri lazım ki Osmanlı tokadı gibi haddini bildirirler diye düşünüyorum.”

"BEYGİRE BİNMESİ LAZIM AMA TAVSİYE ETMEM"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 16 temsili askeri yorumlayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Şimdi kaçak saray tamam. Askerler, atlar tamam. Üniformalar, kılıç kalkan tamam. Sade ve sadece padişahımızın kravatı fazla. Onun kıyafetini değiştirmesi lazım. Ceketi çıkarıp kaftanı giyip, sarığı takıp, kılıcı eline alıp kıyafeti tamamlaması lazım. Madem bir yerden başlamış. Atlarla başlamış, geçmiş döneme ait 16 askeri kıyafet hazır, her şey hazır. Padişahın kıyafetlerinde eksiklikler var. Kavuğu giyecek, kaftanı giyecek, kılıcı eline alacak ama işte helikoptere biniyor. Lüks araçlara biniyor. Uçağa biniyor. Beygire binmesi lazım ama ona binmesini tavsiye etmem. Geçmişte de bir kere bindi, onda da düştü. Yani uçak kokpitinde pilot işareti yapıyor ama beygire binip düşmüştü. Aklı başına gelmemiş herhalde. Cihan, ona hatırlatır diye düşünüyorum.” diye konuştu.