Muharrem İnce, Eğitim İş Sendikası'nın Silivri Belediyesi Fuaye Salonu'nda düzenlediği ”˜Bağımsız Türkiye, Bağımsız Sendika' konulu panele katıldı. Panelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren İnce, Erdoğan'ın ”˜faiz haramdır' sözünü hatırlattı. İnce, “Doğru, bizim dinimizde faiz haramdır. Peki rant? Bire bin kazanmak. Faiz yüzde 15, yüzde 20 neyse”¦ rant ise bire 10 bin. Bunlar rant bittikten sonra faizi de haram olmaktan çıkarırlar merak etmeyin.” şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte yaptığı açıklamalarla çelişen açıklamalar yaptığını belirten İnce, “ ”˜Türkçe ile felsefe, bilim yapılamaz' diyor. Nisan 2012'de ise ”˜Türkçe ile felsefe ve bilim yapılamaz diyenler ırkçıdır' şeklinde açıklama yapıyor. Ya 2,5 senede ne değişti? Ne değişti biliyor musunuz? konuşma metnini yazanlar değişti.

Yine bir gün gazete röportajında anlatıyor, '12 Eylül'den önce tutuklandık. Metris Cezaevi'ne gittik. Orada her yer su içindeydi. Ben de o sandalyeden başka bir sandalyeye atladım, soğuktu' diyor anlatıyor. Bu işte bir iş var deyip araştırdım, Metris Cezaevi 17 Nisan 1981'de açılmış.” dedi. 

”˜CEMAAT ÖRGÜT İSE SEN NEREDEYDİN?

Erdoğan'ın Hizmet Hareketi ile ilgili ”˜örgüt' suçlamasına tepki gösteren İnce, “Makul şüpheyi değiştirdin, ”˜somut delile dayalı kuvvetli şüphe' yaptın. Niye? Bakan çocukları yargılanıyor diye. Avukatların dosyaya ulaşması kolaydı. Senin döneminde kolaylaştırdın. Sonra bakan çocuklarıyla ilgili takipsizlik verildi, sırada Cemaat geldi, bu sefer tekrar değiştirdin ”˜makul şüphe' dedin. Somut delilden çıktı. Hakimin yerini değiştirdin, savcının yerini değiştir, polisin yerini değiştir, eski ortaklarınla şimdi kavga et. Diyor ki; ”˜bu Cemaat terör örgütüdür' diyor. Peki Cemaat terör örgütüyse sen geçmişte neredeydin? ”˜Ne istediler de vermedik?' dedin. Sen bir ”˜terör örgütüne' istediği her şeyi vermişsin. O zaman sen de ”˜teröre yardım ve yataklıktan' yargılanmalısın. Hatta ”˜terör örgütüne üye olmak'tan.” ifadelerini kullandı. 

”˜HERŞEY OLUYORSUN AMA ADAM OLAMIYORSUN'

Muharrem İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fenerbahçe yönetimini ele geçirmek için taktikler uyguluyorsun. Aydın Doğan'a ceza kesilmesi için müdahale ediyorsun. Adalet Akademisi yönetimini değiştirmeyi düşünüyorsun. Oğlunla manşet atıyorsun. Gazete patronlarını telefonda ağlatıyorsun. Çocuk sayısıyla uğraşıyorsun, doğum şekline müdahale ediyorsun. Her şeye müdahale ediyorsun. Gün geliyor jinekolog oluyorsun, gün geliyor biyolog oluyorsun, gün geliyor psikolog oluyorsun. Gün geliyor zabıta oluyorsun. Hepsini oluyorsun ama bir adam olamıyorsun.” 

”˜BUGÜN HERKESİN EVİNDE GÖZALTI ÇANTASI VAR'

Türkiye'de itibarın kalmadığını belirten İnce, “İtibar, tanesi bin liraya bardak almak değildir. İtibar, altın kaplamalı musluk, klozet değildir. İtibar, hukuk demektir, hukuka olan saygıdır. Eğer senin üniversite mezunlarının yüzde 33'ü işsizse, çalışanların 3'te 2'si asgari ücretli ise, ülkende 300 bin atanamayan öğretmen varsa, öğretmenlerini Ankara'nın meydanlarında biber gazına boğuyorsan, kendinden çalınan paraları geri öderken faiz ödüyorsan, herkesin depreme hazırlık çantası varsa ”“birçok kişinin evinde ilk yardım çantası olurdu- depremden sonra da evlerde deprem çantası oldu. Şimdi her evde bir gözaltı çantası var. Herkes hazırlıklı. Bunlar varsa senin bu ülkende itibar yok demektir.” diye konuştu.