Edirne'de taşkın bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bu şehrin bakanı var ama göreni yok." dedi.

Bölgedeki yağışlarla birlikte Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması sonucu felaket bölgesine dönen Edirne'yi ziyaret eden CHP Milletvekili Muharrem İnce, Tunca Nehri kıyısında açıklama yaptı. İnce, Edirne’nin taşkınlar ve felaketler şehri olarak anıldığını belirtti. Bu ülkeyi yönetenlerin 77 milyona Osmanlıca’yı öğretmekten söz ettiğini ifade eden İnce, "77 milyona mezar taşlarını okutmak için Osmanlıca’yı öğreteceğim diye böbürlenenler Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış bu güzel kentimize sahip çıkmıyorlar. Hükümeti göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Edirne’nin bakanı var ama Edirne’nin göreni yok" diyen İnce, şunları söyledi: "Yunanistan ve Bulgaristan ile anlaşmaları yapsınlar. Bu nehir yatağını bir temizlesinler. Bu belediyenin değil, hükümetin görevidir. Belediye başkanımıza topu atıp hükümet kaytarmasın. Hükümet görevini yapsın. Yani gerçekten söylüyorum. Bakanınız var ama göreniniz yok."

"Buraya Edirne’lilere 'Geçmiş olsun demeye, belediye başkanına parti olarak 'yapacağımız bir şey var mı? Gündeme getireceğimiz bir konu var mı?' demek, sayın Genel Başkanımızın da selamını iletmek için geldim buraya” diyen İnce, taşkınların Edirne’nin kaderi haline geldiğini dile getirdi.
İnce, "Edirne bu kötü kaderinden kurtulmalıdır. Hükümet partizanlık yapmamalı. Bu olaya sahip çıkmalıdır. Müslüman olmayan Küba’ya camiye yapma projesi yanına Selimiye’nin olduğu kenti kurtarma projesini gündeme getirmelidir. Milletle dalga geçmesinler. Milletin aklıyla alay etmesinler. Ecdada bu kadar bağlılarsa Osmanlı’nın 92 yıl başkentliğini yapmış Edirne’nin bu haline yürek dayanmaz. Bu, Edirne’nin kaderi olmamalıdır. Hükümeti bir an önce göreve davet ediyorum." diye konuştu.