Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kepçe ile su taşkını yaşanan bölgeyi gezdi. Yaklaşık 4 günden bu yana taşkın felaketinin yaşandığı Edirne’ye gelen İnce, taşkının etkin olduğu bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Muharrek İnce, bindiği kepçe ile suya gömülen Tunca ve Meriç köprülerini geçerek, Karaağaç tarafına geçti. Derin çukurların oluştuğu Lozan Caddesi’ne ulaşan Muharrem İnce, iş makinelerinin yolda yaptığı dolgu çalışmalarını izledi.

Derin çukurlar ve cadde üzerindeki suyun yüksekliği nedeniyle Karaağaç Mahallesi’ne geçemeyen İnce, Kent Ormanı civarından geri dönmek zorunda kaldı. Tekrar kepçeye binen İnce, Meriç ve Tunca nehirlerinin Edirne tarafında çekti. Kepçe ile daha önce bir yolculuk yapmadığını ifade eden İnce, “Farklı bir yolculuk yaptık. Çalışmalar sürüyor. Yüz metrelik bir mesafe var. Bu akşam hava kararmadan bitiririz diyorlar ama bana zor geldi biraz.” dedi.

KARAAĞAÇ YOLUNDA 1,5 METRELİK ÇUKURLAR OLUŞTU

Meriç Nehri’nin taşması sonucu Edirne ile Karaağaç; Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara yolu üzerinde 1,5 metre derinliğinde çukurlar oluştu. Hafta sonundan itibaren taşmaya başlayan nehir, yıktı geçti. Nehirlerin etrafındaki ticari işletmeler, sosyal tesisler, tarım alanları nehirle birleşti. Son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan nehirlerden taşan su Edirne ile Karaağaç Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan asırlık köprüleri kapladı.

Karaağaç’ın Edirne merkez ile kara yolu bağlantısı kesildi. Meriç nehri paralelinde uzanan Lozan Caddesi'nde derin çukurlar oluştu. Su seviyesinin düşmeye başlamasıyla DSİ’ye ait iş makineleri bölgeye sevk edildi. Sabah saatlerinden bu yana caddeye dolgu malzemesi taşıyan araçlar çukurları kapatmaya çalışıyor. Çukurların akşam saatine kadar doldurulup Karaağaç yolunun trafiğe açılması hedefleniyor.