Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Ford Otosan’ı ziyaret etti. Kariyer ve Gelişim Topluluğu ile Makine Topluluğu’nun birlikte organize ettiği teknik gezide öğrencilere, makine mühendisliği araştırma görevlisi Ömer Faruk Buyukluoğlu eşlik etti.

Ford Otosan’ın Gölcükteki fabrikasının ziyaret edildiği gezide öğrenciler farklı bir deneyim yaşadı. Mühendisler tarafından kalıp, kaynak ve montaj bölümlerine götürülen öğrenciler, buralarda yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldılar.

Geziden çok memnun olduğunu ifade eden Makine Mühendisliği 3.sınıf öğrencisi Bahadır Sevgin, “Çok eğitici, bilgilendirici ve bize farklı donanımlar kazandıran bir gezi oldu. Farklı sistemleri görme fırsatının yanı sıra nasıl işlediğini de öğrendik. Bu bizim için güzel bir tecrübeydi.” ifadelerini kullandı.

Makine Topluluğu Başkanı Uğur Alp Pulat ise geziyle ilgili şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi şu günlerde yerli otomobil gündemde. Makine mühendisliğinde okuyan arkadaşlarla ileride yerli otomobile ne gibi bir katkı sağlayabiliriz diye konuşuyorduk. Bu zamanda böyle bir gezi yapmamız çok anlamlı ve faydalı oldu. Düşüncelerimiz bu gezi sayesinde biraz daha somutlaştı.”