MİT TIR'larıyla silah taşındığını gösteren görüntülerin ortaya çıkması ve bu konuda tartışmaların yaşandığı süreçte, bir görüntü de 25 askere mezar olan Afyonkarahisar mühimmat patlamasıyla ilgili yaşandı. Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat patlaması davasında, asker ailelerinin patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen ve geçtiğimiz günlerde Askeri Mahkemeye sunduğu keşif görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerin başladığı esnada olay yerini kameraya alan görevliler arasında ilginç bir diyalog yaşanıyor. Kameranın kayıt yaptığını fark etmeyen bir görevli, yüksek sesle “duvarının kenarındaydı da” diyor. Bu esnada devreye giren bir başka görevlisi ise bu kişiye, “Sessiz ol, kayıttaymış” uyarısını yapıyor. Ardından bu uyarıyı yapan kişi, bu kez yine kısık bir sesle, “Bu bak şurada bir sürü kıyafetlettim. Bunlar patlatmışlar. Şoförü müydü neydi acaba?” diye konuşuyor.

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 2'si sivil 11 askerin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat patlaması davasında, şehit ailesi avukatlarından Altan Ulutaş, patlamadan bir gün sonra olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen ve yeni ortaya çıkan görüntüleri, davanın görüldüğü Eskişehir Askeri Mahkemesi'ne sundu.

Görüntüleri çeken görevlilerin, şehit Emre Yıldırım'ın cesedinin video kaydı sırasında bir görevlinin kısık sesle, 'patlatmışlar, bu şoförüydü' dediğini ve bu yönde kaydın olduğunu aktaran Avukat Ulutaş, görüntünün detaylı olarak incelenmesi gerektiğini talep etmişti. Ulutaş, olaydan sonra çekilen keşif görüntülerinin bazı bölümlerinin eksik olduğunu ve 218 fotoğrafın da silindiğini öne sürmüştü. Savcılık, Avukat Ulutaş'ın görüntülerin eksik, fotoğrafların da silinmiş olduğu yönündeki iddiaları konusunda inceleme başlatılmasını talep etmişti.

Üzerinde 'olayın birinci günü' yazılan görüntü de olayın yaşandığı askeri bölgeden bir bölüm, çalışan askeri görevliler ve üzeri karartılmış, parçalanmamış asker cesedi bulunuyor. Görüntüde olay yerindeki görevliler bölgeyi fotoğraflıyor ve görüntülüyor. Görüntüleri Askeri Mahkeme'ye delil olarak sunan şehit ailesi avukatlarından Altan Ulutaş, bu görüntülerdeki ses kaydının kendilerinin baştan bu yana savundukları olayın sabotaj olma ihtimalini güçlendirdiğini söyledi.

Dava dosyasında olay yeri inceleme ekibinin çektiği video görüntülerinden birisinde çok kısık sesli ‘patlatmışlar’ şeklinde konuşma tespit ettiklerini belirten Avukat Ulutaş, bu olayın gerçeğini yeterince araştırılmadığını düşündüklerini kaydetti. Av. Ulutaş, harici bilirkişi raporları ile buldukları deliler ile 218 adet fotoğraf kaydının silinmiş olmasının ciddi deliller olduğunu vurguladı. Mahkemenin bu deliller üzerine etkin şekilde üzerine gitmesini istediklerini vurgulayan Ulutaş, “Şehitlerimizin neden vefat ettiklerini bilmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçeğin ortaya çıkması için yardım etmesini özellikle bekliyoruz.” dedi.