Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin kurucu genel başkanı Yazıcıoğlu, ölümünün 4. yılı dolayısıyla Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla anıldı.
     Destici, etkinlikte yaptığı konuşmada, muvazzaf bir askerin kendilerine kazaya ilişkin bilgi ve belge verdiğini, bunu da başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere avukatlar aracılığıyla savcılara ulaştırıldığını hatırlattı.
     Muvazzaf askerin verdiği belgede, olaydan 2-2,5 saat sonra iki helikopterin kaza yerine inip kalktığının öne sürüldüğünü ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     ''Zaten bu doğruysa, bizim başka bir şey konuşmamıza gerek yok. Bunun araştırılıp soruşturulmasını ve aydınlatılmasını istiyorsak, suç mu işliyoruz- Bu olayın yüzde 1 bile olsa haza ihtimali var mıdır- Vardır. Bu gerçeği göz ardı edemem. Eldeki verilere göre yüzde 90 bu işin bir suikast olma ihtimali var mıdır- Vardır. İki şıkkı da göz ardı etmeden, bu olayın aydınlatılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sivil ve askeri bürokrasi, bu oligarşik anlayıştan vazgeçin. Birisi çıksın bize bunu adam gibi izah etsin. Bu iş bir ihmal ve kazaysa, bu ihmali yapanları içinizde korumayın, onu da hukuka teslim edin. Bizim isteğimiz budur.''
     BBP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk içinde kalmaya devam edeceklerini belirten Destici, ''Hiç bir zaman provakasyona alet olmadık, milletle devleti karşı karşıya getirmedik, bundan sonra da getirmeyeceğiz. Fakat, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası aydınlatılıncaya kadar, kimse bizden usanmamızı beklemesin'' diye konuştu.
     Yazıcıoğlu'nun demokrasiye tam inanmış ve teslim olmuş bir lider olduğunu, bedeli ne olursa olsun doğruların yanında durduğunu anlatan Destici, kendilerinin de Yazıcıoğlu ile aynı çizgide olduklarını kaydetti.
     Bu arada, salonda ''Biz Yazıcıoğlu'nun askerleriyiz'' diye slogan atan partililere seslenen Destici, ''Yazıcıoğlu, Allah'ın askeriydi, siz de Allah'ın askeri olun'' diyerek slogan atmamalarını istedi.
     Anma programına, merhum Muhsin Yazcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP Kahramanmaraş Teşkilatı İl Başkanı Alpaslan Kutsal ve Merkez İlçe Başkanı Ali Kıvrak, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy ile bazı daire müdürleri ve partililer katıldı.