BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "Rahmetli genel başkanımızın şehadeti ile ilgili gerçekten büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Hatta o kadar garip şeyler söylüyorlar ki  telefon edip yaşadığını dahi söyleyenler olabiliyor" dedi.

Çayır, Elbistan ilçesinde parti teşkilatını ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçim sürecinde aday belirleme çalışmaları kapsamında istişare toplantıları düzenlediklerini belirtti.

Partilerinin, Türkiye'nin her yerinde kendi amblemi ve adayları ile seçime gireceğini ifade eden Çayır, "Parti olarak kimseyle birlikte hareket etme, ittifak yapma gibi sözlerle kendimizi meşgul edemeyiz. BBP, yerel seçimlerde büyük bir sıçrama yapmak istemektedir" diye konuştu.

Çayır, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili kendilerine farklı bilgi geldiğini, bilinen konuların bazı kişilerce zaman zaman yeniden kamuoyuna sunulduğunu anlatan Çayır, şunları söyledi:

"Rahmetli genel başkanımızın şehadeti ile ilgili gerçekten büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Olay anında infaz edildi iddiası. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda çalışan bir astsubay, gizli tanık ifadesiyle Malatya Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi, 'Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevliydim, buraya iki defa helikopter indi ve infaz edildi. Ben bu şekilde duydum, bu şekilde biliyorum' dedi. Hatta o kadar garip şeyler söylüyorlar ki telefon edip, yaşadığını dahi söyleyenler olabiliyor. Neden bu kadar çok farklı ve değişik ifadeler gündeme geliyor? Hükümet gerektiği gibi bu hadisenin üzerine gitmedi. Niye gitmedi? O da soru işareti. Bütün delilleri ile çık ortaya de ki 'Bu bir suikasttir. Elimizde şu şekilde doneler ve şüpheler vardır. Bu bir kazadır şu şekilde olmuştur'. Kamuoyuna duyurmak zorundasın. Ne ise onu söylemek lazım. Halka soruyorsun, yüzde 99,9'u 'suikaste uğradı ve öldürüldü ' diyor. Halk böyle düşünürken Başbakanın kaza olarak düşünmesinin karşılığı yok."

Konuyu gündemde tutacaklarını belirten Çayır, "Bizler işin peşini bırakmayacağız. Konuyu canlı tutuyoruz ki iş sonuçlansın. Suikast ise de sonuçlansın kaza ise de sonuçlansın. Bu konuda biz bir şey yapamayız. Bu konuda güç tamamen iktidarın elindedir. Bu işi çözecek ve aydınlatacak olan iktidardır” dedi.