Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, "Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da arasında bulunduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının üzerinden tam 6 yıl geçti. Alperenlerin lideri Yazıcıoğlu'nu Rahmet-i Rahman'a kavuşmasının 6. yılında özlemle, hasretle ve saygı ile anıyoruz." dedi.

Süleyman Solmazgül, yaptığı yazılı açıklamada, BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da arasında bulunduğu 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasının üzerinden tam 6 yıl geçtiğini belirtti. Yazıcıoğlu'nun, bir lider bir dava adamı olduğunu vurgulayan Solmazgül, onun gönül insanı, ömrü boyunca yaşadığı çizgisinden taviz vermeyen, her zaman dosdoğru olmanın, yiğitliğin, doğru gidişin, dik duruşun ve çilenin ismi olduğunu ifade etti.

Darbeler gören Yazıcıoğlu'nun, sarsılmaz inancı ve inanmışlığıyla hepsinin üstesinden gelip doğru, çıkarsız, ilkeli hareket etmesinin birilerini hep rahatsız ettiğini bildiren Solmazgül, şunları kaydetti: "Sivas'tan çıkıp saf ve inançlı Anadolu çocuğu olarak üniversite sıralarından, kavgalardan, Mamak Cezaevinden, hücrelerden, işkencelerden geçip suçsuz yere 6.5 sene hapis yatan, 'suçun yokmuş çık' denildiğinde de 'devletime küsmem' deyip, 'Bir tek devlet var, Bir tek devlet var, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türk-İslam davasının kutlu lideri, Ülkücü Hareket'in efsanevi ismi, 21. Asırda Alperenlik geleneğinin kurucusu, siyaset ve devlet adamı, 'Büyük Türkiye' hayalini fikrinde ve aksiyonunda harekete geçiren ve bu hayali gerçekleştirmek üzere bizlere emanet eden, Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı, Türk gençliği ve Alperenlerin Lideri, şehit Muhsin Yazıcıoğlunu Rahmet-i Rahmana kavuşumunun 6. yılında özlemle, hasretle ve saygı ile anıyoruz. Bizlere emanet etmiş olduğu iman ocağından çıralar alınarak tutuşturulan Alperen geleneğini ömrümüzün sonuna kadar istikamet üzere taşıyacağız. İdrakine varılan her fikirde, her beden bir Muhsin Yazcıoğlu'dur, her beden bir Alperen'dir. Mutlak hakikatlar ışığında geleneklerine bağlı bu milletin milli refleksi, islam coğrafyasının ise sesi ve umudu olma yolunda kararlılıkla yürüyeceğiz. Selçuk'lar, Halil'ler, Önkuzu'lar, Mustafa'lar, Fırat'lar ve Muhsin'ler ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar."

Öte Yandan BBP eski MKYK Üyes Ali Alagöz vefatının 6. yılı dolayısıyla Muhsin Yazıcıoğlu için bir şiir yazdı. Alagöz'ün şiiri şöyle:

KARA GÜN 25 MART
Yine geldi kara gün yirmibeş mart
Sıkıntılarımızı büyüttünüz kat kat
Altı yılda sonuçlanmayan davaya bak
Yine geldi kara gün yirmibeş mart

Sanki görmüşler bu günleri birileri
Yaşasaydı görürdünüz aha bu dilleri
Alperenlere geçittiriyorsunuz cinneti
Yine geldi kara gün yirmibeş mart

Aramakla bulamadık reisim seni
Yanlış bilgilerle oynattılar birileri
Dağlarda kaldı alperenlerin gözleri
Yine geldi kara gün yirmibeş mart