BBP Genel Başkanı Destici, BBP liderinin ölümüyle ilgili şüpheleri sıralarken “Eski Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir 'in konuşması lazım” dedi.

Vatan gazetesinin haberine göre BBP'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu 'nun ölümüyle ilgili iddialar son dönemde alevlenirken, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bazı çarpıcı sorularını yanıtladı.

İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde yanıt aranan 7 soru!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili dönemin valisinin “Bize yaşıyor diye bilgi notu geldi” sözleri hala tartışılıyor...

Kayseri eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in konuşması lazım. Çünkü 'yaşıyor' bilgisini sayın valiye getiren kendisidir. Sayın Vali, TBMM Araştırma Komisyonu'nda da söyledi. Vali, helikopterin düştüğünü öğrenince, emniyet müdürünü arıyor. Emniyet müdürü, “Helikopter düştü. Muhsin Bey'in ayağı, kaburgaları kırık ama şuuru yerinde. Şu anda da yolda hastaneye götürülüyor” diyor. Bize gelen bilgi de böyle söylediği. Vali Bey, ”˜teyitli mi?' diye soruyor. Emnyiet Müdürü bir süre sonra tekrar arıyor ve ”˜Evet teyit edilmiş' diyor.

 -Aramalar duruyor mu?

Orasını bilemiyoruz ama mutlaka etkilemiştir. Çünkü önce “kurtuldu” diye basına yansıdı. Bazı köylüler “Gidiyorduk, haberi duyunca geri döndük” dedi. Bildiğimiz Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat'tan, sadece Kayseri'ye değil, çevre illere de aynı bilgi notu geçiliyor. Bu dava açıldığında teferruatlı bir şekilde araştırılacaktır. Benim bilmediğim, muallakta olan şey, Kayseri Emniyet Müdürü'nün bu bilgiyi nereden aldığı. Maraş istihbaratının da nereden aldığı ayrıca önemli. Özdemir, “Kahramanmaraş istihbarattan aldım” dedi ama bizim için yeterli olmadı. Maraş istihbaratın da “bilgi kaynaklarımız çeşitlidir” gibi bir açıklaması var. Bu da bizi tatmin etmedi.

- Sosyal medyada Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili önümüzdeki günlerde şok bilgilerin çıkacağı iddiası geziniyor?

Rahmetli Genel başkanımızın ve arkadaşımızın şehadet sürecinin Türkiye'nin şuanda bulunduğu çatışma sürecine alet edilmemesini istiyorum. Herkesin bundan uzak durmasını, titizlik göstermesini istiyorum. Gerçekten bilgisi, belgesi olan varsa dosya açık. Burada istismarcılar, provakasyoncular da çıkabiliyor. Kendi camiamıza da çağrım şu; sabırla bu işi bu noktaya getirdik. Geçmiş dönemde üzerimizde oynanmaya kalkan olayların peşinden gitseydik, hukukun dışına çıkmış olsaydık dosya buraya gelmezdi. Soruşturma istediğimiz gibi gitmedi. Ama bu tür hadiselerde bana göre Türkiye'nin en başarılı dosyası. Bu dosyanın üzeri kapatılamaz ancak geciktirilir. Sonunda aydınlanacak. Er ya da geç. 

- Ergenekon'da gizli tanık olduğu iddiaları da ortaya atıldı...

Onu yapacak bir insan değil. Gidip kimseyi şikayet edecek, tabiri caizse gammazlayacak biri değildi. Ergenekon davasında yargılananlardan da diyalogda olduğu insanlar vardı. Muhsin Yazıcıoğlu'nu birisinin yanına koyup diğerinin karşısına koymak, bence ona haksızlıktır. Tüm cemaatlere yakındı. Sayın Baykal'la, Erdoğan'la, Bahçeli'yle diyaloğu vardı. Elbette PKK'ya karşı bir duruşu vardı. Ama bakın Hasip Kaplan bile cenazesine gelmiştir. Öldürülmesi için bir sebep bulamıyorum. Son günlerde sosyal medyada dolaşan iddialara inanmak da istemiyorum. Herkes soğukkanlı olsun. Neticede ne olursa olsun sokak olmasın. Hukuk içinde zaten hesabı sorulur.

İki helikpoter inip kalktı mı?

- “Kurtuldu geliyor” bilgisi nereden çıktı?

- Helikopterin düştüğü 2.5 saatte tespit ediliyor ama o alan değil başka bir yer aranıyor. Neden?

- Helikopterin üzerinden bir takım cihazlar sökülüyor. Yakalananlar 9 ay tutuklu kalıyor ama bir şey söylemeden serbest bırakılıyorlar

- Bir hava hareketliliği var. Uçaklar düşürdü iddiası doğru mu? Yanlışlıkla mı, kasıtlı mı?

- Radar kayıtları 5 yıl olmasına karşın dört dakikalık o kayıtlardaki şüphe hala sürüyor

- Gizli bir tanık olaydan iki saat sonra 2 askeri helikopterin oraya inip kalktığını söylüyor.

- Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kanlarındaki karbonmonoksit oranları 3 raporda farklı belirtiliyor. Zehirlenmeye neden olacak bu oran hangi raporda doğru?

Gül'e video gönderilmişti. Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009'da, bindiği helikopterin Göksun'da düşmesi sonucu öldü. Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilen bir videoda, 4 askerin düşen helikopterden parça söktüğü görüldü.

"Yazıcıoğlu için yeni keşif yapıldı"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kaza sına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Ahlatlıbel'deki Hava Radar Mevzi Komutanlığında keşif yapıldı. Malatya Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer ve bilirkişiler Ahlatlıbel'deki Hava Radar Mevzi Komutanlığında keşif yaptı. Savcı Bayer, Genelkurmay Başkanlığı'nda rotaların takip edildiği merkezde keşif işlemi yapmıştı.