İzmir'in Torbalı ilçesinde, 30 Mart yerel seçimlerinde Bülbüldere Mahalle Muhtarlığı'nı tekrar kazanan 42 yaşındaki Mehmet Yüksel'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki Mehmet Karalar'ın hakkında hüküm verildi. Mahkeme, sanık Karalar'ı cinayetten, indirimsiz müebbet ve 1 yıl 4 ay hapis cezalarına mahkum etti.

Bülbüldere Mahallesi'nin muhtarlığı için Karalar ile Mehmet Yüksel aday olmuştu. Seçimi, son iki dönemdir muhtarlık yapan, evli ve iki çocuk babası Yüksel kazandı. Zaferini, mahalle meydanında havai fişek gösterisiyle kutladı. Mehmet Karalar'ın yeğeni Mehmet Karalar'ın ise bundan rahatsız olduğunu ileri sürüp tartıştığı Muhtar Yüksel'i levyeyle darp ettiği iddia edildi. Başına aldığı darbele yaralanan Yüksel, Torbalı Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Aralarında bu sebeple husumet bulunan Muhtar Mehmet Yüksel ile Mehmet Karalar, aynı meydanda tekrar karşılaştı. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Belindeki ruhsatlı tabancasını çıkaran Karalar, Yüksel'e altı el ateş etti. Göğsüne isabet eden mermilerle ağır yaralanan Yüksel, kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zanlı Karalar ise saklandığı bağevinde jandarma tarafından yakalandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürme, yaralama ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından müebbet ve 6 yıl hapis cezaları talebiyle hakkında dava açılan Karalar, son kez hakim önüne çıktı. Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Karalar, avukatı Tuğba Savcı, maktul Mehmet Yüksel'in eşi Zuhal Yüksel, oğlu M.Y., avukatları Yalçın Yılmaz ve tarafların yakınları katıldı. Zuhal Yüksel, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Av. Yılmaz da sanığın amcasının, seçimi kaybetmeyi hazmedemediği için cinayeti işlediğini belirterek, indirimsiz ceza verilmesini talep etti. Sanık Karalar ise ölenin kendisine küfür edip eliyle yere ittiğini, korkutmak amacıyla ateş ettiğini, böyle olmasını istemediğini, pişman olduğunu söyledi. Av. Savcı da müvekkiline ceza verilmesi durumunda, haksız tahrik maddelerinin uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanık Mehmet Karalar'ı, hiçbir indirim maddesi uygulamadan müebbet ve 1 yıl 4 ay hapis cezalarına çarptırdı. Av. Tuğba Savcı, kararı temyiz edeceklerini belirtti.